MC nyheder

Opfordring: Book Tour-parkering på forhånd

De tre Tour de France-etaper bliver uden tvivl det største event i Danmark i hele 2022, og rigtig mange danskere vil gerne være en del af cykelfesten. Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man planlægger sin tur til Touren i ekstra god tid og booker parkeringsplads på forhånd.

Pressemeddelelse fra Vejdirektoratet 27-06-2022 | Artikelfoto: Alex Broadway, ASO | Grafik: Vejdirektoratet

I dagene 1.-3. juli ruller Tour de France-feltet på tværs af landet, og mange veje i og omkring ruterne vil være spærret.

Hvis man har planer om at være tilskuer til én eller flere af de tre etaper, bør man planlægge sin tur i bilen eller på motorcyklen allerede nu. Planlæg, hvornår det er tid til afgang hjemmefra, tjek ruten til det perfekte Tour-spot og tænk over, hvor det er bedst at parkere.

"Nu er det altså lige om lidt, at Tour de France-rytterne pisker gennem landet, og vi er rigtig mange, der glæder os til den kæmpemæssige folkefest, det helt sikkert bliver. Vi ved, at der er virkelig mange, som gerne vil opleve en eller flere etaper helt tæt på fredag, lørdag og søndag. Det kan også sagtens lade sig gøre, men vi beder om, at folk allerede nu går ind og booker en parkeringsplads i et af parkeringsområderne ude i kommunerne, for vi har brug for at få Tour-tilskuernes biler ind på parkeringsområderne og væk fra vejene, så vi kan afvikle trafikken på bedste vis. Vi undgår ikke kødannelse, men vi kan hjælpes ad, så det bliver en god folkefest for alle," siger Vejdirektoratets områdechef Charlotte Vithen, der overfor MCTC understreger, at reglerne for biler også gælder motorcykler.

Det vil i flere byer være svært eller næsten umuligt at køre ind i centrum, og mange kommuner har derfor oprettet store parkeringsområder, hvor man kan parkere bilen eller motorcyklen, mens man er ude for at heppe på rytterne. Er man i bil eller på motorcykel, bør man derfor booke en parkeringsplads allerede nu, så man er sikret en plads.

Tilskuere til Tour de France i Roskilde, Nyborg, Vejle, Slagelse, Sønderborg og Odsherred bør bestille parkering nu, så man ved, hvornår man skal ankomme og parkere i god tid, før cykelrytterne suser forbi.

På letourcph.dk kan man via et interaktivt kort få et overblik over parkeringsforholdene i de forskellige kommuner, og der er link til bookning af en parkeringsplads. Læs mere om booking af parkeringspladser

Parkér ikke på kørebanen

Trafikanter skal forvente et massivt pres på vejene i dagene omkring Tour de France, hvor tilskuere fra alle egne af landet er på farten for at opleve cykelfesten langs ruten. Som trafikant er det vigtig at være opmærksom på, at al standsning og parkering på selve kørebanen ikke er tilladt. Køretøjer, der holder på kørebanen, vil blive fjernet. Også af denne grund er det en god idé på forhånd at undersøge, hvor man har tænkt sig at parkere.

Langt de fleste vil opleve flere trafikanter på vejene i dagene omkring Tour de France, og mange vil opleve trængsel og kødannelse. Derfor er det Vejdirektoratets anbefaling, at man planlægger sin rejse i rigtig god tid.   

Otte gode råd for tilskuere til Tour de France:

  • Beslut i god tid, hvor på ruten du vil se cykelrytterne suse forbi og book en parkeringsplads på forhånd, så du ved, hvornår du skal være fremme.
  • Undersøg, hvordan du bedst kommer dertil, og hvor du vil parkere.
  • Planlæg din rejse og kør i ekstra god tid på alle Tour-dagene. Det er træls at sidde i kø, men det er det hele værd for at opleve Tour de France i Danmark.
  • Hold god afstand og vær tålmodig.
  • Glem ikke drikkevarer, snacks, iPad til børnene og benzin på bilen/fuld el-opladning til køreturene under Tour de France. 
  • Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk
  • Hold dig orienteret, mens du kører, ved at høre DR P4 trafikmeldinger i radioen.
  • Overvej samkørsel, hop op på cyklen eller benyt kollektiv trafik. 

Derudover er det vigtigt, at trafikanter, der skal til eller fra 2. etape af Tour de France om lørdagen 2. juli, husker på, at sidste chance for at komme over Storebæltsbroen er klokken 12:30, hvorefter motorvejene Fynske Motorvej og Vestmotorvejen bliver spærret ved Nyborg V. på Fyn og Slagelse V. på Sjælland. Det sker for at sikre, at de sidste trafikanter kan nå over Storebælt, inden broen lukker helt og aldeles fra klokken 13 til 18.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på vejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger. Læs mere om trafikken på trafikinfo.dk

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.