MC nyheder

Pas på: Nu stiger risikoen for bøder i EU

Andre EU-landes myndigheder har nu fået mulighed for at finde ejeroplysninger på danske motorcykler og biler. Dermed kan EU-landene sende færdselsbøder direkte til danske trafiksyndere.

Mange er netop nu på vej på sommerferie, og hvis planerne indebærer motorcykel- eller bilferie sydpå er det værd at være ekstra opmærksom. Er du lidt for ivrig med højre håndtag, eller begår du andre færdselsovertrædelser, så er risikoen, for at du efterfølgende får en bøde tilsendt, steget.

Den 1. juli 2019 har Danmark nemlig åbnet op for, at andre EU-landes myndigheder kan slå danske køretøjer op i motorregisteret og dermed finde direkte frem til ejeren. Det er et nyt EU-direktiv, der skal gøre det lettere at finde identiteten på de personer, der begår bestemte færdselsovertrædelser i EU, der danner baggrund for den nye mulighed.

Slut med at gemme sig
Det betyder, at hvis danske motorcyklister og bilister kører for hurtigt i et andet EU-land, vil myndigheden i det land, hvor der er begået en hastighedsovertrædelse, have adgang til at søge ejeroplysninger af køretøjet i Danmark og derefter sende en bøde direkte til ejeren eller brugeren af køretøjet.

Politiet i Danmark vil ikke blive underrettet om, at der er sendt en bøde til en ejer eller bruger af et dansk køretøj, hvorfor politiet i Danmark heller ikke vil have mulighed for at hjælpe med eventuelle spørgsmål. Er der spørgsmål til den fremsendte bøde, skal afsenderen af bøden kontaktes direkte.

Ved disse overtrædelser kan EU-landene søger ejerforhold i det danske motorregister:

• Hastighedsovertrædelser
• Manglende brug af styrthjelm/sikkerhedssele
• Fremkørsel mod lyssignal
• Spirituskørsel
• Kørsel under påvirkning af stoffer
• Ulovlig brug af kørebane
• Ulovlig brug af mobiltelefon eller anden kommunikationsanordning under kørslen

Det er reglerne i det EU-land, hvor overtrædelsen er begået, der afgør, hvordan danske trafikanter bliver retsforfulgt. Det er altså udelukkende pengebøder, der bliver uddelt, så det vil stadig ikke være muligt f.eks. at få et dansk klip i sit kørekort i udlandet.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.