Peter Fonda fra Easy Rider er død

Manuskriptforfatteren, produceren og hovedrolleindehaveren fra kultfilmen Easy Rider sov denne weekend stille ind.

Med to Oscarnomineringer og en plads på det amerikanske filminstituts liste over de 100 vigtigste film fra de seneste 100 år, er Easy Rider i bred forstand anerkendt som en fremragende film. Men nok for motorcyklister især var der noget genkendeligt befriende over at se "Wyatt" og "Billy" køre igennem det sydlige USA.

Drivkraften bag filmen var de to hovedrolleindehavere Peter Fonda og Dennis Hopper, der udover at gøre sig på det store lærred også havde skrevet, instrueret og produceret filmen. Dennis Hopper døde tilbage i 2010, og nu er den sidste halvdel af makkerparret så heller ikke blandt os længere.

Peter Fonda (her fotograferet i 2009) blev 79 år gammel.

Natten til lørdag dansk tid, sov Peter Fonda nemlig stille ind i sit hjem i Los Angeles, 79 år gammel. Familien oplyser i en pressemeddelelse, at han døde fredeligt omgivet af sin nærmeste. Peter Fonda havde i flere år lidt af lungekræft, hvilket må formodes at være del af dødsårsagen.

Vores tanker er med Peter Fondas nære og bekendte, og vi skylder ham tak for en fantastisk motorcykelfilm. Hvis du har Easy Rider hjemme på hylden, ville et gensyn måske være en passende måde at ære hans minde på, og har du aldrig set Peter Fondas mesterværk, vil vi klart opfordre til at gøre det, den ligger bl.a. tilgængeligt på Netflix.

Hvil i fred.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.