MC nyheder

Politiet har fået nye motorcykler

Københavns politi har taget et antal BMW F 700 GS i brug som led i bandebekæmpelsen.

I takt med at bandekonflikten i København er optrappet, er politiets nuværende mc-flåde kommet til kort. De store Yamaha FJR 1300 og BMW K 1600, der er politiets primære patruljecykler, er for tunge, har for lav frihøjde og er for brede med deres fastmonterede sidetasker til at kunne sætte efter eksempelvis knallerter og scootere, der flygter gennem stisystemer eller i parker.

Derfor har politiet udvidet vognparken med et antal splinternye BMW F 700 GS, der skal være med til at gøre livet surt for bandemedlemmerne i hovedstaden. "Vi har købt de nye motorcykler, fordi de er velegnede til at køre i forskelligt terræn, fx grus, græs, fortove og trapper, og forbi smalle passager, porte døre og cykelbomme", skriver politiet på Facebook. De nye motorcykler erstatter altså ikke de gamle, men er en tilføjelse til politiets køretøjer.

F 700 GS er (indtil G 310 kommer) BMW's billigste adventuremotorcykel. Den har en 2-cylindret motor på 798 cm3, der yder 75 hk og 77 Nm, og den starter ved 129.100 kr. Selvom den har lidt luft under maven og et 19" forhjul, er den dog ikke nogen decideret offroader - men det er en stjålet knallert selvfølgelig heller ikke.

"Motorcyklerne har været indsat i et par uger, og vi kan allerede konstatere, at det har haft en præventiv virkning efter flere gode sager, hvor vi har stoppet brugsstjålne knallerter og scootere på vores nye motorcykler", skriver politiet videre.

Vi håber, de nye køretøjer hjælper politiet med at få styr på bandekonflikten, og hvis din lokale BMW-forhandler har fået tømt lageret for hvide F 700 GS med topboks, har du sikkert forklaringen her.