Prøvekørsel af FJR 1300 A

2013-opdateringen af Yamahas touringflagskib FJR 1300 A har øget brugervenlighed som fællesnævner, vi bringer prøvekørslen af A-versionen i næste nummer af Touring Nyt, som udkommer omkring den 2. november.  
Bortset fra kåbedesign og LED-lys ligner 2013-versionerne af FJR 1300 A og AS umiddelbart sig selv. Men under overfladen har begge fået en ”overhaling” af chassis, motor, elektronik m.m. – og AS kommer desuden med elektronisk justerbar affjedring, upside-down forgaffel og en ny version af det automatiske gearskiftesystem. Yamahas sportstourer er kendt som en god, solid allrounder - opdateringerne blæser umiddelbart ikke konkurrenter som BMW K 1600 GT og Kawasaki 1400 GTR af banen, men de løfter FJR 1300 A på væsentlige punkter. Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T), traction-control og 2-trins motorstyringhjælper chaufføren med at tøjle de 146 hk. – ligesom et nyt cruise-control system er en del af 2013-pakken.
 

Kåbeoverdelen er smallere og har nydesignede forlygter med LED-parkeringslys. Kåbeglasset og ophænget er nydesignet. LED-blinklys og 30-liters sidetasker er standardudstyr, ligesom let justerbare forlygter og varmehåndtag. 2013-opdateringerne virker generelt økonomisk velovervejede – og det er naturligvis en væsentlig årsag til, at prisen for den nyeste A-version fortsat er lige under de magiske 300.000 kr. FJR 1300 A ventes klar til levering i slutningen af november, imens pris og levering for AS-modellen med elektronisk affjedring endnu ikke er på plads.


Læs mere om den nye FJR 1300 A og erfaringerne fra prøveturene nord for Madrid i det kommende nummer af Touring Nyt (8/2012). FJR 1300 nyheder til 2013:Motor m.m. * Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T) system     * Traction-control system* Cruise control system* Yamaha D-Mode 2-trins motorstyring* Nydesignede gasspjæld* Ny udstødningssystem* Nye cylinderforinger* Nye motordæksler* Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S) system med ny 'Stop Mode' funktion   (kun FJR1300 AS) Chassis* Hurtigere, elektronisk justerbart kåbeglas* Ny kåbeoverdel* Ny kåbeunderdel med justerbare luftpaneler* Nye forlygter med LED positionslys* LED blinklys * Opdateret for- og bagdæmper* Elektronisk affjedringssystem (kun FJR 1300 AS)* Upside-down forgaffel (kun FJR 1300 AS)* Nyt LCD instrumentpanel* Nyt for- og bagdæk Metzeler Z8 eller Bridgestone BT 023* Nyt centralstøtteben* Nyt sædeovertræk* Ny baglygte (indmad)* Nye passagerfodhvilere (for at dæmpe vibrationer)  

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.