MC sport

Quartararo blev ringens herre i Tyskland

Fabio Quartararo vinder Sachsenring GP for Yamaha, imens titelkandidaten Francesco Bagnaia styrtede på sin Ducati.

Quartararos sejr i Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland kan blive et afgørende løb i 2022 MotoGP-mesterskabet, da Monster Energy Yamaha køreren vandt sin anden sejr i træk og samtidig bragte sig 34 point foran nærmeste konkurrent.

Aprilia Racings Aleix Espargaro er fortsat nummer to i mesterskabet efter han sluttede søndagens race som nummer fire på Sachsenring

Ducati Lenovo Teams Francesco Bagnaia blev derimod sat langt bagud i pointene, da han styrtede i jagten på Quartararo allerede på 4. omgang.

Franskmanden Quartararo lavede en dominerende opvisning og havde næsten fem sekunders forspring til landsmanden Prima Pramac Racings Johann Zarco, der sluttede på andenplads efter 30 omgange på den bagende varm Sachsenring.

Der var dog lidt trøst at hente for Ducati Lenovo Team, da Jack Miller kæmpede sig flot tilbage fra en Long Lap-straf og tog den sidste plads på podiet, mens Mooney VR46 Racing Teams Luca Marini snuppede femtepladsen på en anden Desmosedici.