Racerversion af RS 660

Aprilia gør klar til at ramme de italienske racerbaner med den nye RS 660 Trofeo, der skal køre i sin egen løbsserie fra i år.

Selvom vi tidligere har skrevet om den nye Aprilia RS 660 her på MCTC.dk, har vi ikke prøvet modellen, da den ikke er kommet til Danmark endnu. Vi tør dog godt spå, at den ville få det svært mod de firecylindrede racermaskiner som Kawasaki Ninja ZX-6R og Yamaha YZF-R, hvis den skulle kæmpe mod dem i supersports-klassen – og det ved Aprilia vist også godt.

Sin egen løbsserie
De har i hvert fald lanceret en ny racerserie kaldet "Aprilia Racing RS 660 Trophy" specifikt til RS 660'eren, hvor der køres seks løb i forlængelse af det italienske mesterskab, og hvor alle deltagere kører på den nye Aprilia. På den måde får vi se, hvad RS 660'eren kan, når sidespejlene pilles af.

RS 660 Trofeo leverer 105 hk til 153 kg tørvægt.

Selvom den mere gadeorienterede RS 660 ofrer noget kompromisløs raceropsætning til fordel for mere anvendelighed og større komfort i hverdagen, lyder den med 100 hk til 169 kg tørvægt jo til at være rigtig god underholdning på en racerbane. Og Trofeo-versionen, der er optimeret til banekørsel, lyder endnu sjovere.

Åbent for tilmeldinger
Vi gad da i hvert fald godt køre med på legendariske italienske racerbaner som Misano, Imola og Mugello, også selvom omgangstiderne måske er lidt under SuperSport 600-klassen. Og det er faktisk muligt, for man kan købe en "race ready" RS 660 for knap 134.000 kroner og melde sig til serien – 21 af de 42 startnumre er nemlig reserveret til privatpersoner, der dog forventes at køre på professionelt niveau.

De resterende 21 er for unge talenter (15 år og opefter), der kører i deres eget mesterskab med muligheden for at vinde en Aprilia RS 660 i gadeversion. Disse vil typisk være kørere, der allerede har stiftet bekendtskab med Aprilia Racings kørerakademi og kørt på de små RS 250 SP, siden de var 11 år.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.