RSV4 RF Limited Edition - med vinger

  • 01-aprilia-rsv4-rf-le.jpg
  • 02-aprilia-rsv4-rf-le.jpg
  • 03-aprilia-rsv4-rf-le.jpg

Aprilia har lanceret en specialudgave af raceren RSV4 RF med tilnavnet Limited Edition. RSV4 RF LE produceres kun i 125 eksemplarer, og som noget helt nyt er den udstyret med "vinger".

Siden 2009 har Aprilias flagskib heddet RSV4 – en 999 kubik hårdtslående V4-racer, der har taget flere VM-titler i Superbike-klassen. Men nu kommer den italienske V4'er i en specialudgave med "vinger": RSV4 RF Limited Edition. 

Ifølge Aprilia, som offentliggjorde den nye udgave under tredje runde af MotoGP 2018, er RSV4 RF LE karakteriseret ved nye grafiske detaljer og ved at have "vingespidser" monteret på siden af kåben. De aerodynamiske spoilere, der er af kulfiber, er udviklet af Aprilia Racing og kommer direkte fra RS-GP-prototypen.

Hvor godt de nye "vinger" virker – altså hvor aerodynamiske de gør motorcyklen, og hvor meget downforce de skaber – skal være usagt. Det står til gengæld helt klart, at der kun ruller 125 eksemplarer af den nye RSV4 RF Limited Edition ud fra fabrikken i Noale, og at de (desværre) udelukkende sælges til det nordamerikanske marked.