MC underholdning

Selvkørende "mc"-taxa vinder fornem pris

  • muvone-00022.jpg
  • muvone-00001.jpg
  • muvone-00024.jpg

Konceptet Muvone  en selvkørende "mc"-taxa – har netop vundet Fords "New Norm Mobility Award" for sit corona-venlige design.

Hvad gør man i disse coronatider, hvis man for eksempel er handicappet eller er særlig mobil, men samtidig ønsker at komme ud på en tryg måde og med sikker afstand til andre? Man tager selvfølgelig en selvkørende "mc"-taxa!

Det er i hvert fald, hvad den designstuderende Marius Lochner fra Staffordshire University i England har haft i tankerne, da han udviklede Muvone-konceptet som et bud på en moderne transportform. Med sit kun ene sæde – og materialer, der let kan gøres rene og desinficeres mellem rejser – er Muvone nemlig et oplagt og ikke mindst corona-venligt transportmiddel for ældre borgere og borgere med begrænset mobilitet. Det er også grunden til, at Marius Lochner og Muvone-konceptet netop har vundet bilfabrikanten Fords såkaldte "New Norm Mobility Award".

Hvorvidt konceptet overgår til produktionsstadie vides endnu ikke. Men under alle omstændigheder man må give den unge designer ros for at have tænkt ud af boksen – eller måske nærmere "ind i boksen".

Hvor er styret, tænker du måske? Det er væk. Muvone er nemlig en selvkørende taxa.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.