MC sport

Suzuki 1 og 2 i Valencia-GP

  • Suz 1 2 bane.jpg
  • Suz 1- 2 pit.jpg

Ecstar Suzukis Joan Mir har den ene hånd på VM-trofæet efter han kæmpede sig til sin første MotoGP-sejr på Circuit Ricardo Tormo-banen, mens nærmeste titelrival Fabio Quartararo styrtede på sin Yamaha.

Johan Mir kan næsten gribe sin første MotoGP-verdensmestertitel, efter at han tog sin debutsejr i weekendens GP i Spanien, 0.651 foran teamkollegaen Alex Rins.

Intet er dog afgjort endnu - men Mirs nærmeste titelrival Fabio Quartararo styrtede i starten af race, og hentede kun to point efter fik samlet Petronas Yamahaen op igen og fuldførte som nummer 14.

Mirs søndagsforestilling på Circuit Ricardo Tormo var intet mindre end spektakulær – og han udvidede sin mesterskabsføring til 37 point på et tidspunkt, hvor der kun er to løb og i alt 50 point tilbage at kæmpe om.

KTM’s Pol Espargaro tog starten fra pole, men Suzuki-duoen gik hurtigt forbi og satte tempoet med Rins i front. Rins holdte sin plads foran på banen indtil 17. omgang, da han blev passeret Mir. Rins gjorde et godt stykke arbejde med at holde Espargaro bagved, da han forblev tæt på Suzuki-parret gennem hele racet og var treer over målstregen efter 27 omgange.

Vi måtte vente til midten af juli for at se MotoGP i år, men det har virkelig været ventetiden værd. Før søndagens Gran Premio de Europa var der otte forskellige vindere i 12 løb, og med Mirs debutsejr for Team Suzuki Ecstar er vindertallet nu på ni forskellige. Næste race køres på samme bane allerede i den kommende weekend.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.