MC sport

Tragisk dødsfald til Pikes Peak

Regerende Pikes Peak-vinder Carlin Dunne mistede på tragisk vis livet i går, da han styrtede kort før målstregen på sin Ducati V4 Streetfighter.

Vi havde egentlig forberedt os på at skulle skrive, at Carlin Dunne igen i år kunne kalde sig "Konge af Bjerget" ved det 97. Pikes Peak Hill Climb, for ombord på den nye Ducati V4 Streetfighter havde han domineret alle tre kvalifikationssessioner og som resultat sikret sig pole position i heavyweight-klassen.

Men sådan skulle det desværre ikke gå. Efter at have været hurtigste motorcykel i de tre første sektorer på de 20 kilometer snoet asfalt, og med kurs mod en ny Pikes Peak-rekord, styrtede Carlin Dunne få hundrede meter før målstregen i sit afgørende forsøg.

 Carlin Dunne var regerende "King of The Mountain" og første motorcyklist til at klare Pikes Peak på under 10 minutter. Han blev 36 år.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede uheldet, men meldingen lyder, at styrtet skete under 400 meter før målstregen, hvilket placerer ulykkesstedet ved det skarpe højresving Olympic, hvor man kommer til med høj fart gennem kurven fra Cog Cut. Dødsfaldet er det syvende i Pikes Peaks 97-årige historie.

Uanset årsagen, er tabet af Carlin Dunne en tragedie for Pikes Peak-fællesskabet såvel som hans familie. Carlin Dunne var en aktiv del af bjergræset og agerede mentor for yngre kørere udover selv at være en meget talentfuld racerkører med tre titler og tre verdensrekorder fra Pikes Peak i bagagen.

Vi sender vores kondolencer til Carlin Dunnes nære og bekendte.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.