MC nyheder

Tyrol forbyder larmende motorcykler

Den østrigske delstat Tyrol har indført forbud mod larmende motorcykler på udvalgte strækninger hen over sommeren 2020. Men Østrig er ikke alene om at stille skarpt på motorcykelstøj.

Fra 10. juni til 31. oktober 2020 er larmende motorcykler ikke velkomne på en række strækninger i Tyrol, Østrig.

Det har den regionale regering besluttet efter at have gennemført en støjundersøgelse i Reutte- og Imst-distriktet i det nordvestlige Østrig, som blev offentliggjort sidste år. I undersøgelsen svarede 44 procent af de adspurgte, at de føler sig ”stærkt påvirkede af larm fra motorcykler”.

Det får nu regeringen i Tyrol til at indføre et forbud mod motorcykler, der larmer mere end 95 dB, på følgende strækninger, som sammenlagt tæller omkring 100 kilometer:

- B 198 Lechtalstraße fra Steeg (græsen ved Vorarlberg) til Weißenbach am Lech

- B 199 Tannheimerstrasse fra Weißenbach am Lech til Schattwald (grænsen til Tyskland)

- L 21 Berwang-Namloser Straße fra Bichlbach til Stanzach

- L 72 Hahntennjochstraße fra Pfafflar til Imst

- L 246 Hahntennjochstraße første del omkring Imst

- L 266 Bschlaber Landesstraße fra Elmen til Pfafflar

 

Klik på billedet for at se en større udgave af kortet.

Det er det østrigske politi, der står for at håndhæve forbuddet, og bøden for at køre på en for larmende motorcykel på strækningerne lyder på cirka 220 euro (svarende til 1.650 kroner). Forbuddet gælder både inden- og udenlandske motorcykler.

 

Fokus på mc-larm: En europæisk tendens

Østrigs forbud mod larmende motorcykler kommer i kølvandet på en i forvejen ophedet europæisk debat om støj fra motorcykler.

I Frankrig introducerede man sidste år såkaldte ”lyd-kameraer” eller ”akustiske kameraer” på grund af motorcyklers påståede støjforurening. Det britiske transportministerium har meddelt, at man også vil installere lyd-kameraer, og i Tyskland diskuterede forbundsregeringen i maj et forslag, der blandt andet vil forbyde motorcykler på udvalgte veje søndage og helligdage, gøre det ulovligt at installere eftermonterede, uoriginale udstødninger samt skærpe støjkravene for nyregistrerede motorcykler til maksimalt 80 dB.

Der er med andre ord gang i debatten om motorcykelstøj, og det har blandt fået FEMA (Federation of European Motorcyclists’ Associations) til at råbe vagt i gevær. På samme måde er der varslet demonstrationer i flere af Tysklands større byer 4. juli, og mange motorcyklister vælger nu også at boykotte og aflyse hotelophold i Østrig.

MCTC følger udviklingen og går ligeledes i dybden med emnet i en kommende udgave af Touring Nyt.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.