MC nyheder

Vanvidskørsel: Flygtede fra politiet med 250 km/t

Der blev ikke givet ved dørene i retten i Glostrup torsdag 27. maj. Her blev en 24-årig mand dømt for ”særlig hensynsløs kørsel” på motorcykel med hastigheder på over 250 km/t tilbage i marts 2020.

En 24-årig mand fra Albertslund er blevet idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste for ”særlig hensynsløs kørsel” – foruden en bøde på 57.500 kroner. Mandens motorcykel er også blevet beslaglagt med henblik på konfiskation. Det afgjorde retten i Glostrup torsdag 27. maj.

Dommen faldt på baggrund af en sigtelse mod den unge mand, der på sin motorcykel tirsdag 24. marts sidste år forsøgte at stikke af fra en motorcykelbetjent på Holbækmotorvejen ved Brøndby. Betjenten satte efter, men først efter 22 kilometers intens jagt blev den 24-årige mand stoppet på en villavej i Glostrup. I løbet af jagten blev den 24-årige flere gange målt til at køre over 150 km/t og endda helt op mod 300 km/t.

”Det er en alvorlig sag, fordi den indebærer store faremomenter med meget høj hastighed over et langt forløb på 22 kilometer. Det er vildt farligt at køre så stærkt – og endnu mere farligt, når man ikke engang har kørekort til motorcykel, som tilfældet er i denne sag,” siger anklager ved Københavns Vestegns Politi Robert Rafn til MCTC.


Dømt efter ”gamle regler”

Vanvidskørslen fandt sted i marts sidste år og er derfor ikke omfattet af de nye regler og skærpede straffe for vanvidskørsel, som trådte i kraft 31. marts i år. Og dét er en ikke uvæsentlig detalje i forhold til straffen, lyder det fra anklager Robert Rafn:

”Hvis manden var blevet dømt efter de nye og skrappere regler, kunne han have fået en væsentlig hårdere straf. At fængselsdommen i dette tilfælde blev gjort betinget, hænger sammen med, at der er forløbet en rum tid siden sigtelsen, og at retten fandt, at manden gav et troværdigt indtryk af, at sagen havde haft store personlige konsekvenser for ham. Udgangspunktet er ellers ubetinget fængsel”.

Med de nye og skrappere regler in mente opfordrer Robert Rafn derfor også motorcyklister til at tænke sig om en ekstra gang, når man tager en tur på den tohjulede.

”Når man kører motorcykel, skal man vide, at vrider man for hårdt i gashåndtaget, så skal der ikke så meget til, før man kommer hurtigt op i fart. Motorcykler har bare meget kræft og kan derfor relativt hurtigt komme op på høje hastigheder. I det konkrete tilfælde er det et mirakel, at der ikke gik mere galt, end der gjorde. Og grunden til at det lykkedes politiet at få standset manden er blandt andet, fordi motorcykelbetjenten var dygtigere til at køre motorcykel. På de lige strækninger kunne betjenten ikke følge med – på trods af at motorcyklen først makser ud ved 250 km/t – men på de mindre veje og ved svingninger var han tydeligvis dygtigere til at køre motorcykel,” siger han.


Intet kørekort til motorcykel

I retten i Glostrup torsdag 27. maj erkendte den 24-årige mand, at det var ham, der førte motorcyklen tilbage i marts sidste år. Retten valgte derfor også konfiskere mandes motorcykel, som han i øvrigt ikke havde kørekort til.

Hans bilkørekort har han dog fået frataget, ligesom han har mistet retten til at erhverve kørekort de næste fire år.

Den 24-årige valgte i første omgang ikke at anke dommen, men udbad sig betænkningstid. Hvis han ønsker at anke dommen, skal det ske inden torsdag 10. juni 2021.

 

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.