MC nyheder

Vejdirektoratet: Færre dræbte på mc sidste år

Corona betød færre dræbte i trafikken i 2020 – og det gælder ikke mindst motorcyklisterne. Det viser Vejdirektoratets rapport om trafikulykker fra 2020, som netop er offentliggjort.

I alt 163 personer mistede livet i trafikken i 2020. Selvom det kan lyde af mange, så er det faktisk det laveste antal siden før 1930’erne. Det viser Vejdirektoratets endelige ulykkestal for 2020, som netop er blevet offentliggjort. 

"Den primære forklaring på de lave tal er med al sandsynlighed nedlukningen af samfundet som følge af coronavirus," lyder det fra Vejdirektoratet.

Når det mere specifikt gælder motorcyklisterne, så var der også relativt få, der mistede livet i trafikken i 2020. I alt 11 motorcyklister blev dræbt på de danske veje sidste år, og det er næsten halvt så mange som gennemsnittet for de foregående år.

Desværre flere tilskadekomne

Af rapporten fremgår det også, at der i alt kom 226 personer til skade på motorcykel sidste år. Det er til gengæld det højeste antal i 10 år og svarer til seks procent flere end gennemsnittet for 2015-2019.

Særligt april 2020 skiller sig ud som en meget dårlig måned for motorcyklisterne. Her kom 40 til skade, og det er næsten dobbelt så mange som i april måned de foregående år.

Hvis du vil dykke ned i tallene, kan du læse hele rapporten på Vejdirektoratets hjemmeside her.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.