MC nyheder

Verdens dyreste motorcykel

 • vbl6.jpg
 • hovedbillede.jpg (1)
 • vbl9.jpg
 • vbl10.jpg
 • vbl.jpg (1)
 • vbl2.jpg
 • vbl7.jpg
 • vbl5.jpg
 • vbl4.jpg
 • vbl3.jpg
 • tilbehør.jpg

En ny indehaver af titlen "Verdens dyreste motorcykel" blev sidste uge fundet til Bonhams mc-auktionen i Las Vegas.

Knap 1 million dollars eller intet mindre end 5.559.995,- danske kroner. Så meget måtte den nye ejer slippe for en Vincent Black Lightning fra 1951 - det højeste beløb der nogensinde er betalt for en motorcykel på auktion.

Den sorte Vincent er dog heller ikke hvilken som helst motorcykel, den er én af kun 33 modeller bygget på Stevenage fabrikken i England, og én af kun 19 tilbageværende eksemplarer med matchende numre på stel og den 998-kubiks V2 motor.

Alt er originalt på motorcyklen, der er urestaureret og imponerende nok kan både starte og køre. Ja, den kan faktisk køre virkelig stærkt for netop dette eksemplar har levet størstedelen af sit liv som baneracer i Australien, og tog blandt andet den australske hastighedsrekord i 1953, da ejeren Jack Ehret kørte 228 km/t på et øde stykke vej i New South Wales.

Motorcyklen kostede 508 pund, da Tony McAlpine købte og importerede den til Australien. Det lyder ikke af meget, men i 1951 var det nok til at købe et par anstændige huse i Sydney.

Vincent Black Ligtning-modellen her blev bestilt og importeret ny til Australien af Tony McAlpine, men inden da kørte den, under den afsluttende test på fabrikken, fra en anden legendarisk Vincent: "Gunga Din" - testkøreren George Browns specialbyggede Black Shadow.

Det er svært at forestille sig rekordprisen på 929.000 dollars blive slået foreløbigt. Den eneste umiddelbare konkurrent, vi kan komme i tanke om, er den allerførste af de 33 Vincent Black Lightning-modeller, der blev udødeliggjort da Rollie Free slog hastighedsrekorden på den kun iført badebukser i 1948. Den blev købt af en privat samler i 2011 for et hemmeligt beløb, men hvis den kom på auktion, er det ikke usandsynligt, at den ville bryde 1 mio. dollars-grænsen.

Vincent Black Lightning er produceret i 33 eksemplarer, og modellen blev udødeliggjort, da Rollie Free kørte næsten 242 km/t på Bonneville saltsletten i 1948 - i badebukser. Det eksemplar, der netop er blevet solgt, har også slået hastighedsrekorder, dog med påklædt chauffør.

Indtil da må vi dog bare være imponerede og glade over, at veteranmotorcykel- og samlermiljøet er i så god forfatning, at en motorcykel fra 1951 bevares og kan sælges for mere end 5,5 millioner kroner. Du kan læse mere om verdens dyreste motorcykel på Bonhams hjemmeside her.

Tillykke til den nye ejer!

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.