Vi samarbejder om køresikkerhed

Kørelærere, mc-forhandlere, køretekniske anlæg og MCTC gik i 2017 sammen for at forbedre sikkerheden for danske motorcyklister. Større tilgængelighed til lav pris skulle få flere motorcyklister i hele landet til at tage på køreteknisk grundkursus.

Når uheldet er ude, ender motorcyklisten næsten altid som taberen. Uanset hvem der har skylden i et færdselsuheld, er motorcyklisten i en udsat position. Men et fire-timers køreteknisk kursus til 495 kroner kan betyde forskellen på liv og død.

Stort samarbejde om motorcykel-sikkerhed
Motorcykel Forhandler Foreningen (MFF), Dansk Kørelærer-Union (DKU), Foreningen af Køretekniske Anlæg i Danmark (KTADK) og MCTC - Landsforeningen for motorcyklister med sine cirka 38.000 medlemmer, er i tæt samarbejde om at forbedre motorcyklisters sikkerhed.

Nogle af landets største mc-aktører er gået sammen med målet om at øge sikkerheden for danske motorcyklister.

Et samarbejde der ikke bare skal italesætte efteruddannelse, men helt konkret omsætte ord til handling ved oprettelse af kurser overalt i landet. Det er baggrunden for initiativet om køretekniske kurser, der så dagens lys i 2017, for alvor kom ud over rampen i 2018, og som fortsætter med endnu større styrke i 2019.

”Mange motorcykeluheld kan undgås, hvis motorcyklisten får mulighed for at dygtiggøre sig under sikre og betryggende forhold. Men det er også vigtigt, at den køretekniske træning er let tilgængelig, findes tæt på, hvor motorcyklisterne bor og til en overkommelig pris ” siger John Tange fra MFF.

”Sikkerpå2Hjul”-kursus på 28 køretekniske anlæg i hele landet
På 28 af landets køretekniske anlæg har man siden 2017 kunne gennemføre det køretekniske grundkursus "Sikkerpå2Hjul", der skærper motorcyklistens færdigheder i en farlig situation.

”Sikkerheden for motorcyklister udfordres dagligt af uopmærksomme bilister, og netop derfor er køretekniske færdigheder vigtige at have med sig som motorcyklist, så har man større chance for at overleve farlige situationer, man ikke altid selv er herre over, ” siger John Tange, formand for
Motorcykel Forhandler Foreningen.

Overkommeligt og let tilgængeligt
”Sikkerpå2hjul” er derfor som en national kampagne målrettet sikkerheden for motorcyklister over hele landet. Undersøgelser viser nemlig, at erfarne motorcyklister laver færre fejl under kørslen, samtidig med at de mere sjældent overvurderer egne evner og derfor oftest har fuld kontrol over motorcyklen.

”Vi har gjort det nemt og overkommeligt at forbedre sin køreteknik. De 28 baner er geografisk fordelt i hele landet, prisen er lav og kurset er kort, men intensivt. Det første år har vist, at køresikkerheden forbedres for deltagerne,” siger John Tange.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.