Video: H-D's politiprøve

Hvis du vil være motorcykelbetjent i Guds eget land, er der en god chance for, at det kommer til at foregå på en 400 kilos Harley. Og derfor har H-D et særligt polititræningsprogram med tilhørende forhindringsbane.

En Harley-Davidson Electra Glide virker måske ikke som den mest oplagte politimotorcykel med sin høje vægt og begrænsede nedlægningsvinkel. Alligevel er modellen nærmest blevet synonym med ordensmagten "over there", og H-D har en hel række af politimaskiner i deres nuværende modelprogram.

Af samme grund tilbyder Harley-Davidson et omfattende kørekursus til amerikanske motorcykelbetjente, der i løbet af i alt 80 timers undervisning kommer rundt om generel mc-kontrol, nedbremsning, sving, manøvrering ved lav hastighed, defensive og politispecifikke køreteknikker samt vedligehold og terminologi om motorcyklen.

Og når du har gennemgået træningen og er blevet certificeret "Police Motorcycle Operator", vil du tilsyneladende være i stand til at opbruge ét par fodhvilere per forhindringsbane for som det fremgår af videoen nedenfor, har den pågældende betjent imponerende kontrol over sin motorcykel. Vi tager hatten (eller nok nærmere hjelmen) af for ham!