Video: Kompressor-Kawasaki på Bonneville

Ninja H2 satte en ny hastighedsrekord til dette års Bonneville Speed Week, så vi har været i gemmerne og finde en video fra sidst, Kawasaki slap kompressoren løs på saltsletten.

Forrige uge slog Kawasaki Ninja H2 hastighedsrekorden for kompressorladede gadecykler på op til 1000 cm³, da modellen opnåede en gennemsnitsfart over to forsøg på 337,064 km/t. I det hurtigste af de to forsøg rundede Kawasakien faktisk 340 km/t, og hvor kan man så gøre det lovligt, tænker du måske? Det kan man naturligvis på Bonneville saltsletten i Utah, USA.

Det enorme, flade område har lagt underlag til hastighedsrekorder i over 100 år for alskens motorkøretøjer, og til den årlige Speed Week 2018, kunne Kawasaki Ninja H2 så altså snuppe titlen i den såkaldte "P-PB 1000"-klasse. Her på redaktionen har vi lidt svært ved at komme på andre motorcykler, der passer i kategorien "umodificerede produktionsmotorcykler på maks 1000 cm³, der benytter kompressorladning", men lad nu det ligge – enhver, der kører over 300 km/t på et underlag af salt, fortjener respekt!

Og apropos det, så var det Team 38 – et uafhængigt racing team, der dog primært består af Kawasaki-ingeniører og testkørere – der stod for rekordforsøget. De har tidligere haft en kompressorladet Ninja med til Bonneville, og i videoen herunder kan du se, hvordan det gik, da de forsøgte at få den endnu vildere Ninja H2R op på 400 km/t forrige år.