Video: Kompressor-Kawasaki på Bonneville

Ninja H2 satte en ny hastighedsrekord til dette års Bonneville Speed Week, så vi har været i gemmerne og finde en video fra sidst, Kawasaki slap kompressoren løs på saltsletten.

Forrige uge slog Kawasaki Ninja H2 hastighedsrekorden for kompressorladede gadecykler på op til 1000 cm³, da modellen opnåede en gennemsnitsfart over to forsøg på 337,064 km/t. I det hurtigste af de to forsøg rundede Kawasakien faktisk 340 km/t, og hvor kan man så gøre det lovligt, tænker du måske? Det kan man naturligvis på Bonneville saltsletten i Utah, USA.

Det enorme, flade område har lagt underlag til hastighedsrekorder i over 100 år for alskens motorkøretøjer, og til den årlige Speed Week 2018, kunne Kawasaki Ninja H2 så altså snuppe titlen i den såkaldte "P-PB 1000"-klasse. Her på redaktionen har vi lidt svært ved at komme på andre motorcykler, der passer i kategorien "umodificerede produktionsmotorcykler på maks 1000 cm³, der benytter kompressorladning", men lad nu det ligge – enhver, der kører over 300 km/t på et underlag af salt, fortjener respekt!

Og apropos det, så var det Team 38 – et uafhængigt racing team, der dog primært består af Kawasaki-ingeniører og testkørere – der stod for rekordforsøget. De har tidligere haft en kompressorladet Ninja med til Bonneville, og i videoen herunder kan du se, hvordan det gik, da de forsøgte at få den endnu vildere Ninja H2R op på 400 km/t forrige år.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.