MC nyheder

Video: MC lavet til krybskyttejagt

  • Cake Kalk AP MCTC Krybskytte.jpg
  • Cake Kalk AP MCTC Krybskytte (4).jpg
  • Cake Kalk AP MCTC Krybskytte (3).jpg

Svenske Cake Motorcycles har indgået et samarbejde med det sydafrikanske Wildlife College om at lave en elektrisk motorcykel til bekæmpelse af krybskytter – og de første eksemplarer er netop leveret.

Krybskytter, der angriber og bidrager til udryddelsen af dyrelivet, er et stort problem i mange afrikanske lande, og i Sydafrika bekæmper SAWC (Southern African Wildlife College) krybskytterne med patruljer af parkbetjente, der skal beskytte de truede dyrearter. Deres foretrukne køretøj er lette, mobile offroad-motorcykler, men disse er afhængige af benzin, som skal fragtes ud i nationalparkerne med enten lastbil eller helikopter.

Medfølgende solceller
Dette er hverken en særlig økonomisk eller miljøvenlig løsning, og derfor er elmotorcykelproducenten Cake kommet med et alternativ i samarbejde med solcelleproducenten Goal Zero. "Kalk AP" er en ultrasimpel motorcykel med en 15 hestes elektrisk motor, grove dæk på 18" fælge og hårdfør offroad-affjedring, der ikke vejer mere end 80 kilo køreklar. 

Der er lavet plads til gevær og et førstehjælpskit til behandling af dyr bag på Cake Kalk AP.

Et 2,6 kWh batteri giver en topfart på 80 km/t og strøm nok til 3-4 timers kørsel i vildnisset. En fuld opladning tager tre timer i almindelig stikkontakt – men her bliver det rigtig smart. For der er ikke mange stikkontakter i bushen, så til Kalk AP hører et lille mobilt solcelle-modul, der kan tages med og stilles op hvor som helst uden behov for benzinforsyning via lastbiler eller helikoptere.

Køb én, giv én væk
De første Cake Kalk AP er netop nu ved at blive testet i Kruger nationalparken i Sydafrika, og folkene bag har lavet en velgørenhedspakke, hvor man som privatperson kan købe to eksemplarer og et sæt solceller til 186.000 kroner – man får så selv den ene motorcykel, mens den anden og solcellerne doneres til korpset af krybskyttebekæmpere.

Se mere om projektet i videoen herunder:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.