MC nyheder

VIDEO: Ny Hayabusa i aktion

Den nye Suzuki Hayabusa bliver præsenteret på fredag, men allerede nu florerer der både lækkede billeder og en teaservideo af modellen.

Det er en måned siden, at MCTC kunne offentliggøre, at en ny Hayabusa nu endelig var på trapperne – og nu er den officielle lanceringsdato sat til 5. februar 2021. Så længe behøver du dog ikke vente for at få et glimt af Suzukien, for billedet herover er angiveligt et lækket foto af den kommende model fra Instagram-profilen @hayabusa_taiwan, mens videoen nederst derimod er helt officiel og viser, at 'Busaen stadig kan køre stærkt.

Opdateret elektronik
Det er dog ikke det eneste, vi kan udelede af billede og video. Suzuki selv har endnu ikke meldt noget ud omkring specifikationer, men Hayabusaens overordnede form ligner sig selv, hvilket underbygger rygterne om, at stellet skulle være stort set uændret, mens den enorme udstødning fortæller os, at der formentlig er tale om en Euro 5-opdateret version af den oprindelige 1300-motor frem for en helt nyudviklet enhed.

Instrumenteringen ligner ved første øjekast sig selv, men skærmen i midten er nu af TFT-typen.

I videoen ser vi også et glimt af instrumenteringen, og her bliver det interessant. For det første lader det gamle LCD-display mellem analogskiverne nu til at være erstattet af en TFT-farveskærm, og for det andet viser den skærm noget, der ligner et diagram over nedlægningsvinkel, hvilket må betyde, at Hayabusa har fået indbygget IMU, der så helt sikkert styrer traction-control og ABS.

Quickshift som standard?
Der står også "SDMS", hvilket er Suzukis system for forskellige køreprogrammer, hvilket kendes fra V-Strom 1050, og så kan der for uden "PW" (Power) og "TC" (traction-control) skimtes henholdsvis "LF" og "QS", hvilket vi gætter på betyder, at Hayabusa får både antistejlefunktion og quickshift.

Det ved vi dog meget mere om, når modellen offentliggøres fredag, og indtil da kan du jo skrue op for lyden og høre hyperbiken få omdrejninger på en ovalbane i videoen herunder:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.