Video: Verdens første 3D-printede motorcykel

3D-printerproducenten BigRep har lavet verdens første motorcykel, hvor alt andet end elektronikken er fremstillet på 3D-printer. Se "NERA" i videoen her:

NowLab, der er BigRep-virksomhedens innovationslaboratorium, er kommet op med et koncept efter vores hjerter. De har nemlig fremstillet en hel motorcykel på 3D-printer, selvom det har krævet, at de eksempelvis har måttet opfinde et dæk, der virker uden luft – og ja, den kan køre!

Motorcyklen, der hedder NERA, drives af en elmotor, og de elektriske komponenter er det eneste, der ikke er 3D-printet. Ellers er alt fra rammen og forgaflen til fælgene og de luftløse dæk lavet af en 3D-printer, ja selv sædet er printet! Og NERA ser cirka lige så futuristisk ud, som man forestiller sig, at en 3D-printet motorcykel gør.

Køreegenskaberne ser til gengæld ikke helt stabile ud endnu – men hey, man skal jo starte et sted! Vi håber i hvert fald, at det bare er et spørgsmål om tid, før vi kan printe vores egen Ducati Panigale V4 R hjemme i garagen...

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.