MC nyheder

VIDEO: Vild Art Deco-BMW

 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (1).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (3).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (4).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (5).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (8).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (9).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (7).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (10).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (14).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (13).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (6).jpg
 • BMW R 18 Spirit of Passion Kingston Custom MCTC (11).jpg

Denne custom-byggede R 18 rykker ved grænserne for, hvordan en motorcykel kan se ud – og det endda uden at ændre på stel eller andet grundlæggende teknik.

Siden BMW lancerede deres store cruiser-model R 18 sidste år, har de haft travlt med et fodre nogle af verdens bedste custom-byggere med eksemplarer og frie tøjler. Senest skrev vi om Roland Sands' hårdkogte Dragster-udgave, og nu Dirk Oehlerking fra Kinston Custom givet sit bud på, hvordan modellen ville se ud klædt i klassiske Art Deco-linjer – og navnet er i ægte 1930'er stil "Spirit of Passion".

Ekstrem kåbe
Selvom det kan være svært at se, er stort set alt af R 18'erens grundlæggende teknik som standard på custom-cyklen. Stel, affjedring, bremser, motor og gear er således uændret, mens kun styret, udstødningen og lygterne er unikke for modellen – selv sædet er en standarddel fra BMW's ekstraudstyrskatalog.

 Den svungne profil er inspireret af 1930'ernes Streamline-gren af designstilen Art Deco.

Der, hvor normalen ophører, er dog i designet af de store, svungne kåbedele. Den løber fra bagskærmen, der komplet omslutter baghjulet og har en integreret finne med indbygget baglygte, helt op til den store frontkåbe, der dækker størstedelen af forhjul og -gaffel foruden en god slat af den enorme boksermotor.

Tro mod ophavet
Kåben er lakeret sort og ornamenteret med elegante hvide striber, inspireret af dem der sidder på den originale benzintank, som desuden er bibeholdt. På den måde glider ombygningen glidende sammen med det originale design, der jo også er inspireret af BMW R5, som med lanceringen i 1936 var del af den oprindelige Art Deco-bevægelse.

 "Streamline"-designstilen opstod som resultat af aerodynamikkens indtog i køretøjsdesign.

Manden bag "Spirit of Passion" BMW'en, Dirk Oehlerking, har ombygget motorcykler i over 35 år og er kendt for netop at gå i dybden med designet. Han er forståeligt nok godt tilfreds med den vilde R 18-ombygning, som han betegner som hans største præstation hidtil.

Stillbilleder yder da heller ikke det svungne design retfærdighed, så ta' lige at se videoen herunder, hvor modellen er i bevægelse.  Det er lige før, man kunne overbevises om, at ombygningen blev lanceret som en racerkåbe til den oprindelige R5 fra 1936, hvis man ikke vidste bedre!

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.