Vigtig rejseinformation til sommerferien

  • MaxPixel.freegreatpicture.com-Motorcycle-Speed-Rear-View-Mirror-Road-1827482.jpg
  • Europe_countries_map_en_2.png

Skal du på motorcykelferie i Europa i sommer, bør du se denne oversigt over de specifikke regler for de lande, du kommer igennem.

Sommerferien er for alvor over os, og motorcyklister i tusindvis begiver sig rundt i Europa. Er du én af de heldige, der skal nyde sommeren på to hjul, gør du klogt i at undersøge reglerne for de lande, du kommer til at køre i. Der er nemlig forbavsende stor forskel fra land til land på færdselsreglerne for motorcyklister.

Er du eksempelvis klar over, at det i Belgien er lovkrav at køre med både jakke, lange bukser, handsker og støvler udover hjelmen? Og at du i både Italien og Spanien altid skal have en sikkerhedsvest på dig, hvis du bliver stoppet? Eller at der i blandt andet i Tjekkiet er nul-tolerance overfor alkohol og motorcykelkørsel på trods af (eller måske på grund af) deres gode øl? De mange motorcyklister, der kører op gennem Norge på jagt efter smukke bjergveje, vil nok også gavne af at vide, at motorcykler altid må køre i busbaner i landet.

På grund af de vekslende regler har det europæiske motorcykelforbund FEMA lavet en overskuelig oversigt over de lovkrav, der gælder i de forskellige lande. Vi vil anbefale dig at danne et overblik over reglerne i de lande, du skal til eller kører igennem på ferien.

FEMA's komplette liste findes på dette link.