MC nyheder

Vintertrafik og saltning

  • winter-1882085_1280.jpg
  • vintertrafik-snap.jpg
  • hand-2819174_1280 (1).jpg

Opdateret hjemmeside og ny mobil-app fra Vejdirektoratet: se hvor og hvornår der sidst er saltet.

Vil du gerne undgå at glide i svinget eller få saltet mc’en til med efterfølgende korrosion, kan du søge information på Vejdirektoratets hjemmeside om vintertrafik: www.vintertrafik.dk

 

 

Her kan du i menuen til venstre markere ”snerydning og saltning” og se, hvor og hvornår der sidst er saltet i forskellige områder af landet.  

En sikker frostbebuder er blandt andet, når efterårshimlen er høj, og solen på den blå skyfri himmel sender solstrejf og glæde om dagen trods få graders varme. Fortsætter det skyfri vejr over natten, vil jordens varme forsvinde ud i verdensrummet, og efterlade jorden endnu koldere end om dagen, med risiko for rim, frost og isdannelse.

Det er Vejdirektoratet naturligvis dygtige til at forudse, og saltbilerne står klar til at hjælpe trafikanterne, der trods risikoen bevæger sig ud i den kolde morgenstund. Oftest i starten af vintersæsonen, hvor trafikanterne i sagens natur ikke er forberedt. Det gælder naturligvis for alle trafikanter, men specielt hvis du bevæger dig ud på motorcykel, bør du være på vagt for lavtliggende områder hvor kulden er hårdest.

Vejdirektoratet har frembragt en App til Android- og IOS-styrede telefoner, som kan downloades her.