Vrooom: Fra cykel til mc

Hvordan får man en cykel til at lyde som en mc? Svaret får du her.

Gennem tiden har børn gjort alle mulige og umulige forsøg på at få deres cykler til at lyde som motorcykler. Blandt de mest populære påfund er spillekort fæstnet med tøjklemmer, som slår mod baghjulets eger, når man træder i pedalerne – og vupti – pludselig lyder den ellers så normale cykel som en motorcykel.

Eller næsten. For skal man være helt ærlig, så lyder spillekort, der dasker mod eger, mest af alt som … spillekort, der dasker mod eger – og ikke som lyden fra en motorcykels udstødning. Og det får absolut ikke cyklen til at ligne en motorcykel. Men det er der heldigvis råd for.

Tilbage i 2009 lancerede brødrene Tom og Andrew Maxwell nemlig Turbospoke – en ”vaskeægte” mc-lydpotte til cykler – der gør det muligt at ”opgradere” sin cykel både udseende- og lydmæssigt. Ifølge beskrivelsen kan Turbospoke monteres på 95 procent af alle cykler, installationen tager maksimalt fem minutter, og lyden skulle efter sigende være ”ægte mc”.

Ingen forurening – kun lyd

Turbospoke er en ”udstødningspotte”, som er lavet af slagfast plastik. Det betyder, at den næsten ingenting vejer og samtidig er fleksibel. Turbospoke kræver heller ikke batterier – kun en ganske almindelig rugbrødsmotor til at træde i pedalerne, og så er der lyd!

Lyden kan man variere med tre forskellige ”kort”, som medfølger i Turbospoke-sættet – foruden en masse stickers. Det bedste af det hele er dog – set i lyset af grøn omstilling og et stadig større fokus på miljøet – at Turbospoke ikke forurener det mindste!

Turbospoke kan købes på forskellige hjemmesider og koster mellem 100 og 200 kroner, alt efter hvor man køber sættet. Hertil kommer levering (husk at bestille fra et EU-land for at undgå afgifter), og vær opmærksom på, at der findes en del kinesiske Turbospoke-kopier.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.