MC nyheder

Yamaha arbejder på ny trehjuler

  • Yamaha arbejder på ny trehjuler MCTC (1).jpg
  • Yamaha arbejder på ny trehjuler MCTC (3).jpg
  • Yamaha arbejder på ny trehjuler MCTC (2).jpg
  • Yamaha arbejder på ny trehjuler MCTC (6).jpg
  • Yamaha arbejder på ny trehjuler MCTC (4).jpg
  • Yamaha arbejder på ny trehjuler MCTC (5).jpg

En patentansøgning fra det japanske patentkontor afslører, at Yamaha arbejder på en ny trehjuler i en markant anderledes stil end deres nuværende Niken og Tricity modeller.

Yamahas Tricity-model har været kendt særligt i Sydeuropa i årevis, og med introduktionen af Niken rykkede japanerne trehjuler-idéen op i motorcykelklassen. Niken har ikke været nogen storsællert indtil videre, men Yamaha har ikke tænkt sig at give op på trehjulede motorcykler bare sådan uden videre, og dette nye koncept er bevis på netop det.

Der er intet officielt meldt ud om modellen, men den ligner en videreudvikling af den såkaldte MW-Vision, som Yamaha præsenterede på Tokyo Motorshow i 2019. De nye patentbilleder viser dog, at konceptet foreløbigt har mistet tag og sider, men det er stadig en noget lavere bredere model, end vi kender det fra Niken og Tricity.

Patentet lader til at være en videreudvikling af MW-Vision konceptet, som Yamaha viste sidste år.

Med de store forhjul kan man næste komme til at tænke på Polaris Slingshot, men forskellen er dog stor, for dette er en trehjulet motorcykel, ikke bil. Det betyder dels, at passageren sidder bag føreren i stedet for side om side, og så betyder det først om fremmest, at der er tale om et "LMW" – altså en såkaldt Leaning Multi Wheeler.

Det betyder kort sagt, at motorcyklen på trods af sine to forhjul kan læne sig fra side til side, så køreoplevelsen bliver meget mere lig den fra en normal motorcykel. Der stopper lighederne dog stort set, for rygtet vil vide, at modellen bliver en hybrid, der altså både har en elektrisk- og en benzinmotor. Mere ved vi endnu ikke om Yamahas nye trehjuler, men vi følger naturligvis sagen.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.