MC nyheder

Yamaha lancerer MotoGP-replika

  • Yamaha YZR-M1 MotoGP YART replika MCTC (1).jpg
  • Yamaha YZR-M1 MotoGP YART replika MCTC (2).jpg
  • Yamaha YZR-M1 MotoGP YART replika MCTC (5).jpg
  • Yamaha YZR-M1 MotoGP YART replika MCTC (3).jpg

I samarbejde med østrigske YART sælger Yamaha et begrænset antal replikaer af deres YZR-M1 MotoGP-racer, som p.t. fører 2020-løbssæsonen.

Vi har tidligere skrevet om YART (Yamaha Austria Racing Team), da de lavede en fed nyfortolkning af den oprindelige rød/hvide YZF-R1, og nu har østrigerne så fået til opgave at bygge 46 MotoGP-replikaer for at fejre sponsoren Petronas' 46-års jubilæum med støtte fra Yamaha Motor Europe.

MotoGP-design og -teknik
De 46 replikaer bliver udstyret med en ægte MotoGP-kåbe i kulfiber komplet med de aerodynamiske spoilere, der giver downforce, og det hele bliver naturligvis lakeret i de rigtige racerfarver, endda udført af samme firma, der lakerer Yamahas MotoGP-racere, så ægtheden bliver så høj som muligt.

Der bliver bygget 46 nummererede PETRONAS Yamaha SRT replikaer i alt.

De får også Öhlins racer-affjedring, styrdæmper og fodhvilere, og sågar Yamahas' quick-change system på svinggaflen, der gør det lettere at skifte baghjul ved pitstop. Motoren får tunet ECU'en til racertrim og får hurtigere gasrespons, og så er der Brembo GP4-RX-calipre, som nok skal få stoppet rotationen fra de syv-egers Marchesini fælge med Michelin slicks.

De 46 MotoGP-replikaer kommer til at koste 46.000 euro stykket uden moms, altså godt 340.000 kroner, og der er selvfølgelig uden afgift, da de ikke kan indregistreres til vejen. Til gengæld smider Yamaha en KYT hjelm, en t-shirt og et VIP-pas til et valgfrit MotoGP-race oveni handlen, og derudover er der nok ingen tvivl om, at du bliver kongen af en hvilken som helst trackday, hvis du møder op på en PETRONAS Yamaha SRT replika.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.