Zero melder sig til Pikes Peak

"Heavyweight"-klassen til det årlige Pikes Peak Hill Climb i Colorado får en ny elektrisk kombattant i 2019: Zero SR/F.

Det er ét af de ældste motorløb på den vestlige halvkugle og kan vel nærmest beskrives som USA's Isle of Man. Pikes Peak Hill Climb'et er legendarisk for sine 156 sving fordelt over 20 kilometer og sin enorme højdeforskel. Løbet starter i 2,8 kilometers højde og slutter først på Pikes Peak toppen 4,3 kilometer over havets overflade. Her er luften så tynd, at forbrændingsmotorer mister adskillige hestekræfter, men det bliver ikke et problem for denne nye deltager.

Zero SR/F har den fordel, at dens elmotor ikke lider under manglen på ilt i den øverste sektion af bjergløbet.

Elmotorcykelfabrikanten Zero, har nemlig meddelt at deres nye SR/F-model vil deltage i årets løb i kongeklassen for motorcykler. Det betyder, at den skal kæmpe imod potente street- og sporttouringmaskiner som BMW S 1000 R, KTM 1290 Super Duke R og sidste års vinder Ducati Multistrada 1260 PP. Deciderede sport- og superbikes er forbudt grundet det høje antal af dødsfald de plejede at medføre, så måske den 110-hestes elektriske streetfighter har en chance?

Måske den endda kan komme i nærheden af den nuværende motorcykelrekord på 9 minutter, 49 sekunder og 265 tusindedele sat på Multistrada 1200 S i 2012? Racerkøreren Cory West, der skal styre Zero'en har i hvert fald tænkt sig at gøre forsøget. Og hvis du ikke kender til Pikes Peak i forvejen, kan du se en glimrende video fra Ducatis sejr sidste år herunder:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit medlemsnummer nedenfor og tryk ”nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.