Af Christian Friis / 01-03-2022

I løbet af weekenden 24.-25. februar 2023 satte svenske RGNT med deres "Project Aurora" ny verdensrekord for hurtigste elmotorcykel på is. Forsøget blev foretaget i forbindelse med det årlige event "Speed Weekend" i Årsunda (cirka 200 kilometer nord for Stockholm) på den tilfrosne "Storsjön", som er Sveriges femtestørste sø.

Her kørte Timmy Eriksson 155,14 km/t på en RGNT No. 1 Classic SE, som man i øvrigt også kunne opleve på MCTC's stand på Motorshow 2023 i Herning. I anledning af rekordforsøget var den elektriske motorcykel dog blevet modificeret med blandt andet kåbe og pigdæk.

I en pressemeddelelse fra RGNT fremgår det også, at man udover hastighedsrekorden for verdens hurtigste el-motorcykel på is satte yderligere to rekorder for hurtigste elektriske A1-motorcykel på is (135,03 km/t) og hurtigste elektriske produktionsmotorcykel på is (114,3 km/t).

Arbejdet med at forberede motorcyklen er blevet døbt "Project Aurora" (projekt nordlys) og blev udført af en række RGNT-ansatte, der alle valgte at bruge deres fritid på projektet. Tillykke med rekorden til dem!

Læs også

RGNT kommer til Danmark

Ny svensk motorcykel