MCTC-kørekursus

Efteruddannelses- eller vedligeholdelses kørekurser til kr. 250 for MCTC medlemmer.
Find information om indhold, dato for afvikling og adresser til MCTC's kørekurser, der er udviklet specifikt til medlemmer af MCTC og afholdes over hele landet. 

VIGTIG INFO:
Regeringen har åbnet op for at man igen må mødes udenfor. MCTC's kørekurser bliver afviklet med de kurser, der er opført nedenfor.
Vi instruktører glæder os meget til at komme igang, og ser frem til at møde rigtig mange glade forventningsfulde kursister.
Skulle situationen ændre sig således der igen bliver strammet på reglerne omkring møder i det fri, måske med forbud mod at mødes, aflyses kurserne i samme med regeringens regler. Restriktioner skal naturligvis overholde! 

I 2021 blev det 8 år siden den første kørekurser blev afviklet.
MCTC's kørekurser henvender sig til alle, der ønsker at få opfrisket de elementære kørefærdigheder. Ikke mindst efter et år, hvor mange har fortalt de har kørt alt for lidt.
   Om man føler sig lidt ”rusten” før sæsonstart, eller man har købt en ny/anden motorcykel, man gerne vil lære at kende, er der altid en god grund til at deltage på et MCTC kørekursus.
   Man er også velkommen alene fordi man synes det er sjovt at lege med sin motorcykel under kyndig vejledning, eller måske fordi man synes, man trænger til at få “komme lidt ud”.
   Uanset hvilket motiv du har for at være med, vil MCTC kørekurset være noget for dig. Ikke mindst fordi alle øvelser altid tilpasses den enkelte deltager.

Kurset er et non-profit kursus, ¨hvor MCTC-medlemmer deltager med stor rabat.
Kurserne kan afvikles overalt i Danmark. Ofte på en større plads ved en virksomhed eller lignende, som støtter på MCTC-kørekurserne.
   Husk at få ”tisset af” inden du møder op, da der vil være adgang til toilet.
   Det er en god idé at medbringe fornødenheder til eget brug, vand, frugt og lignende.


Formål
Formålet med kurser er at genopfriske og opøve motorcyklister færdigheder, så han/hun føler sig sikker på håndtering af og kørsel i trafikken på motorcykel, for derved at højne sikkerheden for sig selv og andre trafikanter.


Mål
Målet med kurserne er at motorcyklisten får øvet egne færdigheder og kommer på minimum det niveau, som har været hans/hendes hidtil bedste. Formålet med kurserne er, at deltagerne får øget selvtillid i håndtering af motorcyklen, således kursisterne optræder mere sikker i trafikken og derved højner færdselssikkerheden.


Indhold
Kurserne er manøvrekurser, og al kørsel foregår ved moderat tempo. Øvelserne er opdelt i afsnit. Der undervises i korrekt siddestilling, der øves bl.a. kørsel i større og mindre cirkler, indenfor eller omkring kegler. Standsning, igangsætning og slalomkørsel med forskellige hastigheder. Bremseøvelser ved forskellige hastigheder, med forhjul - og baghjul alene, samt med begge bremser samtidig. (Jo, vi ved der findes motorcykler med integralbremser, hvor dette ikke er muligt!)


Det med
småt Kurserne varer 2 timer. Øvelsernes sværhedsgrad tilpasses altid den enkelte elev. Der er maksimalt 8 deltagere pr. holde.
Den enkelte instruktør fastsætter selv minimum antal kursister for at oprette et kursus.
Prisen for et kursus er: MCTC-medlemmer 250 kr. Er man ikke medlem af MCTC kan man deltage ved at betale kr. 350.

Tilmelding
Tilmelding til de enkelte kurser, der er direkte til instruktørerne. Se kontaktinformationer under det enkelte kursus.

I øvrigt
Ønsker yderligere oplysninger, andre datoer og/eller tider, så kontakt de enkelte instruktører. Vi er her for dig og vil gerne rette os ind efter dine ønsker.

Følg instruktørerne på Facebook-siden MCTC Kørekurser .

Nedenfor følger en oversigt over planlagte MCTC -kørekurser i 2021 - B emærk: kurser kan blive aflyst, hvis billedændringer ændres!

Er jeg en gruppe der ønsker et kursus, kontakt venligst en af ​​nedenstående instruktører, for at få oprettet og kursus specielt til jeres gruppe/klub.

Har du spørgsmål om MCTC Kørekurser, kontakt Peter Kr. Riber, koordinator for gruppen.
Skriv en mail og send til R1200GS@live.dk eller brug mobilnummer: 2023 3090.

Vi søger løbende nye instruktører, er du interesseret, så kontakt Peter Kr. Riber.

 

Ønsker om kurser:

Ønsker du et kørekursus i dit nærområde?
Ved interesse oprettes gerne kurser, også i dit nærområde. Kontakt instruktørerne :-)

Horsens

I Horsens afvikles kurserne på lukket område, så er du ved at tage kørekort, så har du mulighed for også at deltage på vores kurser.
V/Carsten Bjarnov Tilmelding til Mckurser@hotmail.com eller tlf. 6178 3590
Der kommer løbende nye kurser i Horsens kurser kan udvides med opsætning af mc.

Lystrup / Århus

Kontakt Henrik Hansen:  hhlummer@gmail.com eller tlf. 2012 9594

Gråsten

Kontakt Per Jensen  vespaper@gmail.com , tlf .: 2628 3090

Øvrige Danmark
Kontakt: Peter Kr. Riber, R1200GS@live.dk eller 2023 3090

 

 

 

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.