Europæiske trafikregler

Hvis du vil køre på motorcykel i Europa, er der en del forskellige regler og love, der er værd at være opmærksom på.

Færdselsregler i Europa er til en vis grad forskellige fra land til land. Det gælder også specifikt for motorcyklister og deres motorcykler, hvorfor det er en god idé at undersøge de love og regler, der gælder for trafikken i de lande, man ønsker at besøge på sin motorcykelferie.

I Belgien er det eksempelvis et lovkrav at køre med både jakke, lange bukser, handsker og støvler udover hjelmen, og i det fleste lande skal man altid have en sikkerhedsvest med sig i tilfælde af en nødsituation, ligesom sikkerhedsvesten kan kræves fremvist, hvis man bliver stoppet. I Frankrig gælder eksempelvis også, at både kører og passager skal have CE-godkendte handsker på, og at styrthjelmene skal være monteret med fire hvide refleksbånd (foran, på siderne og bagpå). I blandt andet i Tjekkiet er der nul-tolerance overfor alkohol og motorcykelkørsel, og skal man køre op gennem Norge på jagt efter smukke bjergveje, vil man nok også gavne af at vide, at motorcykler altid må køre i busbaner i landet.

Det europæiske motorcykelforbund FEMA (som MC Touring Club er del af) har en opdateret liste over de forskellige regler i europæiske lande. Den kan du finde på dette link.

Glemt adgangskode eller medlemsnummer?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.