MC sport

Ducati-succes i Assen TT

Pecco Bagnaia fandt vinderformen frem i weekendens Assen TT, hvor den ellers så stabile verdensmestren Fabio Quartararo udgik efter hele to styrt undervejs i løbet.

Ducati havde succes og tog de to øverste pladser på podiet i weekendens MotoGP i Holland med Ducati Lenovo Teams Pecco Baganaia på førstepladsen, og rookie Marco Bezzecchi som en sikker nummer to på Desmosedici GP fra VR46 Racing Team.

Trusler om regn fortsatte hele dagen, efter et fuldt hus af fans indtog deres pladserne på TT Circuit Assen, men undtagen spredte dråber af regn holdt det tørt dagen igennem.

Fabio Quartararo stabilitet og held var tilsyneladende fandt ikke vej til Assen TT, hvor Monster Energy Yamaha MotoGP-køreren blevet idømt en lang omgangsstraf, for at styrte og ramme MotoGP-titelrivalen Aleix Espargaro (Aprilia Racing).

Den mesterskabsførende Quartararo styrtede i forsøget på at tage andenpladsen fra Espargaro på 5. omgang i TT Circuit Assens Strubben-svinget, yamaha-køreren kom op og på asfalten igen, men kun for at styrte endnu en gang og udgå.

Efterfølgende vurderede FIM MotoGP-panelet , at Quartararo var alt for ambitiøs i forsøget på at overhale Espargaro, da han ikke var i stand til at fuldføre manøvren og styrtede, så Espargaro blev skubbet af banen – hvilket gav Quartararo en Long Lap-straf i det kommende race efter sommerpausen.

Espargaro holdt dog Apriliaen på hjulene igennem gruset og kunne genoptage racet på 15. pladsen og skød sig som et missil op igennem feltet, hvor han i Assen TT’s berømte opløbschikane også kom forbi både KTM’s Brad binder på 5. og Ducatis Jack Miller på 6 – med løbets nok mest hårrejsende overhaling.

Hermed sluttede Espargaro på en hårdt tilkæmpet 4. plads – godt et sekund efter teamkollegaen Marveric Vinales, der tog sin første podieplads for Aprilia på 3. pladsen.

Resultatet bragte spændingen tilbage i mesterskabskampen. Fabio Quartararo fører stadig mesterskabet med 172, men Aleix Espargaro er kun 22 point efter på 2. pladsen med 151 point, Johann Zarco 114 point, og Pecco Bagnaia 106 point.