MC nyheder

Elektrisk sportstourer fra Zero

  • Zero SR-S 2020 MCTC (16).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (15).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (14).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (8).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (7).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (3).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (17).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (11).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (12).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (1).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (6).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (10).jpg
  • Zero SR-S 2020 MCTC (13).jpg

Zero har lanceret deres første fuldkåbe-model: SR/S. Den skal kombinere teknikken fra sidste års nyhed SR/F med bedre vindbeskyttelse og større komfort for at tiltale pendlerne og måske endda touringfolket?

Den amerikanske motorcykelproducent har netop løftet sløret for den nye SR/S; en fuldkåbemodel der skal indføre elektricitet i sportstouringsegmentet. Modellen bygger mestendels på teknikken fra den nøgne SR/F og har samme ZF 75-10 motor og 14,4 kWh-batteripakke.

Den nye SR/S er Zeros første fuldkåbe-model og fås i enten "Skyline Silver eller "Cerulean Blue".

Det betyder 110 hk, 190 Nm moment og en topfart på 200 km/t. Rækkevidden for standardversionen er 157 kilometer ved blandet kørsel ifølge den nye, europæiske og mere realistiske WLTP-norm. Med Power Tank monteret stiger det tal til 186 kilometer, og kører du alligevel kun rundt i byen kan der gå op til 320 kilometer mellem optankninger.

Type 2-lader som standard
Ligesom SR/F-modellen har SR/S Type 2-ladestik, der kan bruges både hjemme eller ved ladestationer rundt om i landet. Standard-modellen har dog kun indbygget 3 kW-lader, mens Premium-versionen har 6 kW. Til begge kan i øvrigt tilkøbes en ekstra indbygget 6 kW-lader med navnet Rapid Charge, der i Premiums tilfælde bringer den samlede ladeeffekt op på 12 kW – nok til en opladning fra 0 til 95 procent på en time.  

Zero hævder, at man kan nå 13 % længere på en opladning, hvis man lægger sig ned bag den nye vindskærm.

Type 2-laderen er en klar forbedring over de tidligere Zero-modeller, vi venter endnu på, at Zero giver SR/F og SR/S mulighed for hurtigladning med jævnstrøm, der ville sænke ladetiden drastisk. For med en teoretisk motorvejsrækkevidde på 132 kilometer og ladetider på over en time, skal man stadig være rimelig tålmodig for at køre langvejs-touring med SR/S.

Touringkomfort for to
Udover rækkevidden lægger SR/S ellers op til at være en fin sportstouring-maskine. Bagerste del af rørgitterrammen er forlænget ift. SR/F, så der er blevet plads til både et større bagsæde og bedre plads til montering af bagage. Fodhvilerne for både passager og fører er desuden monteret lavere for en mere komfortabel siddestilling.

Taskesæt kommer som ekstraudstyr til SR/S, men passager og bagage gør næppe godt for rækkevidden.

Styret er også nyt; højere, bredere og mere vinklet, og så er affjedringen sat op med mere fokus på komfort end SR/F. Ellers er komponenterne de samme for begge modeller: Fuldjusterbar Showa-affjedring i begge ender, radialmonterede firestempel-bremsecalipre fra J.Juan, kurve-ABS og traction-control via Bosch-IMU med individuelle køreprogrammer og TFT-farveskærm som instrumentering.

Kun 750 euro dyrere end SR/F
Ellers er den største forskel ved SR/S naturligvis udseendet med den store kåbe, vindskærm og forlygter, som vi egentlig synes, Zero er sluppet rimelig fint fra – men søstermodellen SR/F er også et kønt udgangspunkt. Vi har dog endnu ikke danske priser på SR/S, men baseret på resten af Europa bør den ikke koste mere end 5.000-10.000 kroner ekstra ift. Zero SR/F, der starter ved 164.900 kr.

Se mere om den nye Zero SR/S i videoen herunder:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.