MC nyheder

Elektriske Hondaer i stride strømme

Senest i 2030 vil Honda have 30 elektriske tohjulere på programmet. Sådan lyder meldingen i ny briefing, der dog ikke kommer med konkrete eksempler på fremtidens el-Hondaer.

Artikelfoto: Honda-event i Offenbach am Main, Tyskland i maj 2023.

Japanske Honda lægger ikke skjul på sine elektriske visioner og ambitioner, når det gælder fremtidens elektriske tohjulere. I en briefing fra 29. november 2023 fortæller den japanske motor-mastodont nemlig, hvordan man har tænkt sig at fremskynde "elektrificering af motorcykler". 

Dét skal blandt andet ske ved at tilføje hele 30 elektriske tohjulere til modelprogrammet inden 2030, ligesom Honda investerer 100 milliarder yen i perioden 2021-2025 og yderligere 400 milliarder yen i 2026-2030 med henblik på at booste salget af elektriske modeller. En samlet investering for dette årti på i alt 500 milliarder yen.

Honda planlægger desuden at tage sine nyudviklede LFP-batterier i brug i 2025. Sammen med eksisterende lithium-ion-batterier skulle det gøre det muligt for Honda at "udvide rækken af produktvariationer", og på længere sigt vil man også udforske brugen af batterier med høj energitæthed (solid-state-batterier), lyder meldingen.

Store ord, små detaljer

Trods de store ord og ditto beløb – den japanske møntenhed taget i betragtning, 500 milliarder yen modsvarer cirka 23 milliarder danske kroner – giver Honda dog ikke ét eneste konkret eksempel på, hvordan fremtidens el-motorcykler skal se ud.

Honda siger godt nok, at man både vil introducere elektriske modeller indenfor vidt forskellige kategorier som "supersport, naked og offroad". Men det er altså uden at komme nærmere ind på, hvordan elmotorcykler med Honda-logo kommer til at fremtræde og præstere.

På samme måde er målet for salg af elektriske enheder nu blevet opjusteret fra 3,5 millioner enheder til fire millioner enheder årligt i 2030 og frem – igen uden at nævne noget om fordelingen mellem elcykler, elscootere og elmotorcykler.

Der er med andre ord endnu meget efterladt til fantasien, hvad angår Hondas kommende elmotorcykler. Men om ikke andet lader det til, at der sker noget på el-fronten i Japan – vi afventer i spænding.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.