MC nyheder

John Lennons Honda solgt

  • 9038_0.jpg
  • 9037_0.jpg
  • 9039_0.jpg
  • 9040_0.jpg
  • 9041_0.jpg
  • 9042_0.jpg

Beatles-stjernens gamle Monkey-motorcykel er netop blevet solgt på auktion for et beløb med mange flere nuller end nyprisen. 

Sidste weekend løb The National Motorcycle Museums motorcykelauktion i England af stablen, og blandt varerne var en særdeles eftertragtet, omend fysisk lille, model. Det drejer sig om en Honda Z50A "Mini trail" fra 1969, den første af Hondas "Monkey"-motorcykler med affjedring - dog kun på forgaflen. Både Z50A og den fuldstændig uaffjedrede forgænger Z50M er i sig selv mange penge værd i dag, hvis de er i god stand - men netop dette eksemplar er ekstraordinært værdifuldt.

Denne Honda Z50A har nemlig været ejet af selveste John Lennon, der fra 1969 til 1971 brugte den til at køre rundt på sit landsted i Surrey: Tittenhurst Park. I august 1971 flyttede John Lennon til New York, og Hondaen blev solgt til motorcykelforhandleren Henry Graham, der umiddelbart efter solgte den videre til John Harrington, der har ejet den lige siden. Det vil sige indtil i søndags, hvor motorcyklen altså fandt sin fjerde ejer.

Her ses John Lennon på den lille Honda Z50A med registreringsnummer XUC 91H.

Den lille Honda er i original og stort set urestaureret stand, med matchende motor- og stelnummer samt gamle Honda-dokumenter, synsrapporter o.lign. Den foregående ejer, der altså har haft motorcyklen i næsten 50 år, har passet godt på den, og den kan derfor både starte og køre. Forud for auktionen forventedes den at indbringe mellem 20.000 og 40.000 pund, men da hammeren faldt, var højeste bud på intet mindre end 56.250 pund - eller omkring 470.000 danske kroner.

En høj pris, men nok også en sikker investering, motorcyklens stand og unikke historie taget i betragtning.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.