MC sport

Marquez vinder kaotisk hjemmebane-GP

Hjemmebanehelten Marc Marquez tog en sikker sejr i weekendens MotoGP på Circuit de Barcelona-Catalunya, imens de nærmeste konkurrenter og titelkandidater faldt som fluer bag ham.

Repsol Honda teamkollegaen Jorge Lorenzo kom stærkt fra start, men gav herefter den regerende verdensmester Marquez en uventet hjælp til vejen mod toppen af podiet i årets 7. MotoGP i Spanien.

 
Under en sen indbremsning til det vanskelige sving 10 mistede Lorenzo kontrollen og styrtede allerede på løbets anden omgang. Styrtet satte et stærkt præg på resten af løbet, da Lorenzo ryddede bordet for de nærmeste konkurrenter ved at tage Andrea Dovizioso, Maverick Viñales og Valentino Rossi med i faldet.

Herefter udbyggede Marquez hurtig en komfortabel føring, som han holdt med 2,6 sekunder foran nærmeste konkurrent, da der blev vinket med det ternede flag.

 
Bagved Marquez kæmpede den 20-årige rookie-sensationen Fabio Quartararo hårde kampe om de næste pladser på podiet mod Ducati-fabrikskøreren Danilo Petrucci. Det blev den hårdt kæmpende Petronas Yamaha SRT-kører, der trak det længste strå, og andenpladsen gav ham samtidig sin første podieplads, imens Petrucci sluttede på tredjepladsen.

Med årets fjerde sejr udvidede Marquez sin mesterskabsføring til 140 point, som er 37 point mere end nærmeste rival Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) med 103 point og Suzukis Alex Rins på 101 point.

Se fuld resultatliste med mere på motogp.com

Næste MotoGP er Assen TT i Holland 30 juni.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.