Marquez vinder kaotisk hjemmebane-GP

Hjemmebanehelten Marc Marquez tog en sikker sejr i weekendens MotoGP på Circuit de Barcelona-Catalunya, imens de nærmeste konkurrenter og titelkandidater faldt som fluer bag ham.

Repsol Honda teamkollegaen Jorge Lorenzo kom stærkt fra start, men gav herefter den regerende verdensmester Marquez en uventet hjælp til vejen mod toppen af podiet i årets 7. MotoGP i Spanien.

 
Under en sen indbremsning til det vanskelige sving 10 mistede Lorenzo kontrollen og styrtede allerede på løbets anden omgang. Styrtet satte et stærkt præg på resten af løbet, da Lorenzo ryddede bordet for de nærmeste konkurrenter ved at tage Andrea Dovizioso, Maverick Viñales og Valentino Rossi med i faldet.

Herefter udbyggede Marquez hurtig en komfortabel føring, som han holdt med 2,6 sekunder foran nærmeste konkurrent, da der blev vinket med det ternede flag.

 
Bagved Marquez kæmpede den 20-årige rookie-sensationen Fabio Quartararo hårde kampe om de næste pladser på podiet mod Ducati-fabrikskøreren Danilo Petrucci. Det blev den hårdt kæmpende Petronas Yamaha SRT-kører, der trak det længste strå, og andenpladsen gav ham samtidig sin første podieplads, imens Petrucci sluttede på tredjepladsen.

Med årets fjerde sejr udvidede Marquez sin mesterskabsføring til 140 point, som er 37 point mere end nærmeste rival Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) med 103 point og Suzukis Alex Rins på 101 point.

Se fuld resultatliste med mere på motogp.com

Næste MotoGP er Assen TT i Holland 30 juni.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.