Motorcykelhunden Chopper

Den lille Boston terrier, som går under navnet Chopper the Biker Dog, er på en mission: At gøre en forskel for dem, der har brug for det.

Er der noget bedre end hunde, der kører på motorcykler? Ikke hvis man spørger Mark Shaffer fra San Diego i det sydlige Californien, som er ejer af Chopper the Biker Dog (motorcykelhunden).

Sammen med Chopper kører Mark Shaffer derfor rundt og besøger alt fra velgørenhedsarrangementer til plejehjem og hospitaler, hvor både børn og voksne lader til alle falde pladask for den ”kørende motorcykelhund”.

Det falder heldigvis godt i tråd med den mission, som Mark Shaffer har med Chopper: At sprede smil og gøre en forskel for dem, der har brug for det. Og i efterhånden otte år er det, hvad det kære makkerpar har gjort – aktivt at gøre en forskel for andre.

Akrobatik på motorcyklen

Chopper, som i dag er otte år gammel, er gået fra at være en ganske almindelig hund til lidt af et fænomen. Siden sin første offentlige optræden i 2009 har han betaget unge som ældre, og når han i dag viser sig i offentligheden, er det da også med en vis portion ”kendis-effekt”, han kan føre sig frem.

Ret skal selvfølgelig være ret: Chopper kører ikke selv sin motorcykel. Det er derimod ejeren, Mark Shaffer, der styrer Choppers elektriske Harley-kopi med en fjernbetjening. Det ændrer dog ikke på, at Chopper fortjener en klapsalve for sin ”akrobatik” på den lille motorcykel.

Chopper er af racen Boston terrier – en hunderace, som oprindeligt stammer fra USA, og som i gamle dage var en kamphund. Med tiden er racen dog avlet mindre, og hundens temperament er også blevet tilpasset, så den i dag betragtes som familiehund, der går for at elske mennesker.

Uddannet terapi-hund

Mark Shaffer, der tidligere kørte rundt med hunden ”Bandit the Biker Dog” (som desværre døde af kræft i 2008), har dog ikke grund til at frygte, at Chopper skulle have arvet gener fra kamphundstiden. Chopper har nemlig gennemført en såkaldt ”terapi-hund-uddannelse”, som betyder, at Chopper om nogen hund er egnet til at begå sig blandt mennesker.

Hvis du – ligesom mange andre – er blevet betaget af Chopper og gerne vil vide mere om den lille mc-hund, er der godt nyt. Chopper the Biker Dog har både sin egen hjemmeside, Facebookside og Instagram-konto med masser af billeder og videoer.

Nedenfor kan du se et nyhedsindslag fra amerikanske ABC 10 News, som var med til Choppers 5-års fødselsdag i 2014 (følg linket i YouTube-videoen).

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.