Ny rekord: Jorden rundt på mc

  • 08_Scrambler Desert Sled_Henry Crew_UC74479_Mid.jpg
  • 03_Scrambler Desert Sled_Henry Crew_UC74477_Mid.jpg
  • 21_Scrambler Desert Sled_Henry Crew_UC74476_Mid.jpg
  • 01_Scrambler Desert Sled_Henry Crew_UC74478_Mid.jpg
  • 22_Scrambler Desert Sled_Henry Crew_UC74474_Mid.jpg

Engelske Henry Crew er blevet den yngste person til gennemføre en uassisteret jordomrejse på motorcykel, efter at have brugt over et år og knap 90.000 km på en Ducati Scrambler.

Han var blot 22 år gammel, da han sidste år forlod London i det tidlige forår og begav sig ud på en rejse, som de færreste andet end drømmer om i løbet af et helt liv. Henry Crew, der i dag er fyldt 24 år, vendte hjem til det sydlige England den 19. april i år og blev dermed den yngste person i historien til at køre verden rundt på motorcykel.

Verden rundt på (tre)hundredeogfirs dage
Og hvad vil det så sige "at køre verden rundt"? For at blive accepteret i rekordbøgerne, er der en række kriterier, der skal opfyldes, blandt andet at man rejser mindst 40.000 km, at man starter og slutter det samme sted, og at man krydser igennem specifikke destinationer rundt omkring på planeten - og alt skal selvfølgelig dokumenteres med både billeder og GPS.

Den nu 24-årige Henry Crew forlod sit hjem i London som 22-årig og kom først hjem igen i april i år.

Den unge englænder levede så rigeligt op til kravene med knap 90.000 km tilbagelagt på 381 dage og besøg i 35 forskellige lande fra Chile, Mexico og USA i vest, over Europa, Rusland og Indien til Singapore og Australien i øst.

En usædvanlig rejsekammerat
Når man skal rejse så langt alene og helt uden assistance, ville de største krav til motorcyklen for de fleste nok være holdbarhed, komfort og bagageplads. Henry Crew valgte dog derudover at ankomme med stil, for hans mc-valg faldt på Ducatis 800-kubiks Scrambler-serie, nærmere bestemt den mest rejseorienteree Desert Sled-udgave.

Han kørte sin Ducati Scrambler Desert Sled næsten 90.000 km gennem 35 lande.

"Min Desert Sled var en ekstremt alsidig rejsekammerat, der klarede sig i alt fra -7 til +52 grader på både strande, ørkener, bjerge, regnskove og selvfølgelig veje. Jeg havde uundgåeligt et par styrt, men ikke noget der medførte skader eller tekniske problemer så alvorlige, at jeg ikke kunne fortsætte rejsen", fortæller englænderen.

En del af rejsens formål var at skabe opmærksomhed om og samle penge ind til mænds mentale sundhed gennem Movember-fonden, der også arrangerer det årlige Gentleman's ride. De har interviewet Henry omkring hans rejse i en fin video, som du kan se herunder:

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.