MC nyheder

Ny stor Rebel på vej

Honda arbejder på en storebror til deres lille populære CMX 500-cruiser  og eftersigende får den 1100-motoren fra den nye Africa Twin.

Det kommer måske som en overraskelse for nogen, men Hondas mest populære model herhjemme er den lette cruiser CMX 500 Rebel. Modellen, der fik en mindre opdatering til i år, er faktisk en pæn succes for Honda kloden over, og nu arbejder de på at udvide sortimentet med en ny cruiser, der skal kunne stjæle kunder fra de amerikanske mastodonter.

Hjertet fra Africa Twin
Ingen Harley-kører med respekt for sig selv vil blive set på en motorcykel med under 500 kubik, så den kommende Rebel 1100 er udstyret med den 1.084-kubik store paralleltwin fra den nye Africa Twin. De to cylindre leverer i CRF 1100'eren 102 hk og 105 Nm, men vi forventer, at motoren i den nye Rebel er tunet til at prioritere moment over hestekræfter og generere mere overskud i bund-/mellemområdet, end det er tilfældet på Africa'neren.

Patentansøgninger, der går forud for modellen, indikerer, at Honda vil udvikle et helt nyt stel til den store Rebel, men da intet officielt er meldt ud endnu, er det sparsomt med detaljer. Vi kan dog godt regne med, at Rebel 1100 får en større elektronikpakke en den simple CMX 500, for med drivlinjen fra CRF 1100 L Africa Twin er der mulighed for både IMU-styret kurve-ABS og -traction-control, samt endda DCT automatgear.

Priser og lancering kendes der af gode grunde intet til endnu, men det kunne da være spændende med en ny stor Honda i stil med fantomtegningen øverst i artiklen? Vi følger i hvert fald sagen!

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.