MC nyheder

Ny verdensrekord til danske fætre

  • SL Mantorp 2021 lift and speed mctc_2021.jpg (1)
  • Start sharp lift rear Schiller mctc_2021.jpg
  • After start further lift rear Schiller mctc_2021.jpg
  • Start front lift Schiller mctc_2021.jpg

Danske True Cousins sikrer ny verdensrekord med deres elektriske drag-motorcykel Silver Lightning. 

De danske fætre under teamnavnet True Cousins, som vi tidligere har skrevet om, har nu forbedret deres egen verdensrekord fra 2020 for elektriske køretøjer over 402 meter (quarter-mile), så den nu lyder på 6,74 sekunder. Det skete i sidste weekends event Drag Revival på Mantorp Park i Sverige med fartmonsteret Silver Lightning med 1.200 hk, der køres af Hans-Henrik Thomsen, mens det er hans fætter Glenn E. Nielsen, der har konstrueret motorcyklen. Hans-Henrik fortæller:

"Vi havde problemer med at bremse-skærmen af sig selv udløste sig 100 meter FØR målstregen, og i det næstsidste løb satte vi endda rekordtiden 6,82 sekunder også med skærmen ude. Men i det sidste løb fik vi rettet fejlen, og vi kørte et fejlfrit løb på 6,74 og med 311 km/t over stregen".

Dermed blev rekorden på 6,86, som fætrene satte i England i 2020, forbedret med 0,12 sekunder, hvilket er en temmelig stor forbedring inden for draq racing på topniveau. Desuden fik True Cousins også slået rekorden for 201 meter (1/8-mile), så den nu lyder på 4,48 sekunder og med en udgangshastighed på utrolige 270 km/t, hvilket også er verdensrekord for elektriske køretøjer.

Der er nu en sidste chance i år for at forbedre 201 meter-tiden, idet True Cousins er tilmeldt til Mosten MCs drag racing event Rock n' Race 3.-4. september, hvor alle interesserede vil have mulighed for at opleve Silver Lightnings rekordforsøg og også teamets utrolige el-bil: TC-X. 

Se rekord-løbet i videoen nedenfor. 

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.