Af Daniel Bohnsen / 14-01-2021

Da Moto Guzzi for en lille måned siden præsenterede den nye V7-model med en opdateret version af 853-kubik motoren, spåede vi at samme motor nok ville finde vej til V9-modellerne. Og ganske rigtigt er både V9 Roamer og V9 Bobber nu blevet offentliggjort med den nye 65 hk og 73 Nm stærke 90-graders V2'er som største nyhed.

Små designændringer

Udover den nye Euro 5-motor har både V9 Bobber og V9 Roamer fået nyt sæde, forskærm og digitalinstrumentering, nye fodhvilere og LED-lygter med kørelys i forlygten inspireret af Madello-ørnen fra Moto Guzzis logo, som blev præsenteret første gang med V85 TT.

ABS og justerbar traction-control er stadig standard, og mens MIA-multimediesystemet med smartphone-opkobling fås som ekstraudstyr. Derudover er stellet blevet forstærket omkring kronrøret, og Roamer-modellen fås nu kun i blankgrå, Bobber-modellen i matsort, og begge V9'er kan leveres til A2-kørekort.

Let opdatering af V85

V9'erne er ikke de eneste nyheder, for enduromaskinen V85 TT har også fået en lille opdatering til 2021. Den går først og fremmest på motoren, der nu skulle have mere moment i bund- og mellemområdet. Der er dog ikke opgivet nogle specifikationer, så det er muligt at Euro 5-opdateringen har kostet lidt på de 80 hk og 80 Nm.

V85 TT har desuden fået nye hjul med slangeløse dæk og nye trådegerfælge, og så er to nye køreprogrammer "Sport" og "Custom" tilføjet til de tre eksisterende. Ellers ligner modellen sig selv bortset fra farverne, der i år tæller sort og rød foruden den gul/hvid/røde retrolakering.

Travel-versionen af V85 TT med sidetasker og stor vindskærm fortsætter også i 2021, og får desuden glæde af samme opdateringer – men da der endnu ikke er en dansk importør på plads til at tage over fra TMP, er det uvist hvornår, hvis overhovedet, modellen kommer til Danmark og i så fald til hvilken pris.

Læs også

Nytænkende Moto Guzzi

Moto Guzzi viser ny V7