På tre hjul til Tour de France

  • 190311_ASO_Paris Nice-67202.jpg
  • YAMAHA STRADE BIANCHE 2019 L-0515-67204.jpg
  • YAMAHA STRADE BIANCHE 2019 L-0138-67203.jpg

Yamaha Niken skal de næste tre år være officiel løbsmotorcykel til de største europæiske cykelløb som Giro d'Italia, Vuelta a España og Tour de France.

Når Tour de France i 2021 starter med en etape over Storebæltsbroen, bliver det med følgeskab af Yamahas trehjulede "Leaning-Multi-Wheeler", Niken. Den usædvanlige motorcykel er nemlig blevet valgt til at varetage roller for både løbsledelsen og de officielle supportteams ved de største europæiske cykelløb i 2019, 2020 og 2021.

Det fortæller Yamaha i en pressemeddelelse, der bekræfter det treårige samarbejde mellem den japanske motorcykelproducent og løbsarrangørerne A.S.O. og RCS Sport. Niken vil altså kunne ses fungere som både lægehjælp, transport af mad, drikke og reservehjul samt løbs- og publikumskontrol ved berømte cykelløb som Vueltaen, Giroen, Touren, Paris-Roubaix, Lombardiet Rundt og mange andre de kommende år.

Yamaha Niken er officiel løbsmotorcykel ved nogle af verdens største cykelløb til og med 2021.

Tilsammen fører de tre Grand Tours og de andre begivenheder arrangeret af A.S.O. og RCS Sport rytterne og løbsmedarbejderne over mere end 10.000 kilometer af nogle af de mest snoede bjergveje i verden. De første begivenheder med Niken-motorcyklerne som følgeskab løb allerede af stablen tidligere på måneden, da 2019-udgaverne af Strade Bianche i Italien og Paris-Nice i Frankrig blev afholdt først i marts.

"Denne nye, spændende aftale med arrangørerne af de tre mest prestigefyldte cykelløb i verden er en perfekt mulighed for os for at vise vores revolutionerende Niken-motorcykels enorme potentiale, ydeevne og pålidelighed under alle forhold og i alle terræner.", fortæller Eric de Seynes, administrerende direktør hos Yamaha Motor Europe.

Hvis du vil læse vores første oplevelse med Yamaha Niken, er det bare at slå op i nummer 5/2018, hvor vi fik mulighed for at prøve den specielle motorcykel i netop Alperne, som også vil danne ramme om flere af cykelløbene de kommende år. Og får du ikke allerede Touring Nyt, kan du tilmelde dig på linket her.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.