Praktikplads hos Harley-Davidson

Harley-Davidson tilbyder praktikplads med – tro det eller ej – en Harley i afskedsgave.

Under sloganet ”FindYourFreedom” (find din frihed) søger Harley-Davidson en eller flere kandidater til et noget ”utraditionelt” praktikforløb.

Praktikken, som varer 12 uger, skulle ifølge Harley-Davidson give praktikanten indsigt i marketing og kommunikation – en fin ting at kunne skrive på CV’et. Det ”utraditionelle” ved praktikken er dog, at man efter de 12 ugers praktik får en Harley kvit og frit som tak for hjælpen og tiden hos Harley-Davidson.

Det nævnes ikke, hvilken Harley, der er på højkant. Men selvom der skulle være tale om H-D’s mindste og billigste maskine – Street 750 – lyder det ikke som verdens mest tumpede praktikaftale, og ifølge praktikopslaget er der også løn inkluderet i de 12 ugers praktik.

Kørekort ikke et krav

Selv hvis du ikke kan køre motorcykel eller ikke har mc-kørekort i forvejen, skal du ikke undlade at søge praktikpladsen. Harley-Davidson sørger nemlig for, at du bliver mesterkører og får et kørekort inden praktikken.

Ifølge opslaget er Harley-Davidson på udkig efter en ”passioneret socialmedia-entusiast”, som løbende skal reportere til Harley-Davidsons marketings-team. Det er ikke præcist formuleret, hvornår praktikperioden løber, men det fremgår, at man ”sommeren igennem” skal deltage i Harley-Davidson-events, hvorfor det må formodes at være i løbet af sommeren 2018.

Målet er, at man gennem deling af indhold til sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat hjælper Harley-Davidson med at udbrede ”motorcykelsporten”, som det er formuleret i opslaget (læs: udbrede kendskabet til Harley-Davidson).

Ansøgningsfrist: 11. maj 2018

Selvom det ikke står skrevet nogen steder, må det antages, at praktikken kommer til at foregå i USA. Der står dog ikke noget om, at man skal være amerikansk statsborger for at komme i betragtning, hvorfor også danske ansøgere burde kunne være med i kapløbet.

Praktikopslaget siger heller ikke noget om, hvor mange kandidater, der søges, men minimumsalderen er 18 år, og uddannelseskravene lyder: ”Junior and senior level college students (or equivalent) or recent graduates looking to pursue a career in social media” – altså universitetsstuderende eller tilsvarende.

Ansøgningsfristen er 11. maj 2018 og skal indeholde dit ”take” på, hvad frihed betyder for dig. Ansøgningen skal sendes på e-mail til FreedomInternship@Harley-Davidson.com og kan bestå af en video, et essay, en billede-collage eller noget helt fjerde – det er helt op til dig.

Du kan læse mere på H-D’s hjemmeside, hvor den fulde jobbeskrivelse også er at finde.