Racerlegender bytter køretøj

 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (1).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (13).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (7).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (6).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (2).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (3).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (10).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (12).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (5).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (15).jpg
 • Rossi Hamilton MotoGP F1 MCTC (8).jpg

Det var en trackday udover det sædvanlige, da Valentino Rossi og Lewis Hamilton for nylig mødtes i Valencia med en F1- og en MotoGP-racer for at lege bytte-bytte-købmand.

Hvad får du, hvis du tager ét styk Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 motorcykel og én Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ F1-bil, og samler dem på en racerbane med to flerdobbelte verdensmestre? Svaret må være kørekurset fra dine vådeste drømme, for på Circuit Ricardo Tormo i Valencia, Spanien gav de to motorsportsstjerner hinanden et lynkursus i at være henholdsvis F1- og MotoGP-kører.

Cirka 1.200 hestekræfter
Med Formel 1-bilens knap 1.000 hk til 728 kg og MotoGP-racerens 240 hk til 157 kg var der fyldt godt op i stalden hos begge køretøjer, og den 9-dobbelte MotoGP-verdensmester Valentino Rossi erkendte blankt, at han var nervøs for at komme ud at køre i én af klodens ultimative biler.

15 verdensmesterskaber i motorsportens kongeklasser skulder ved skulder.

- Jeg var allerede en stor fan af Lewis, men jeg er kun blevet det mere efter i dag – jeg var meget nervøs, men til sidste følte jeg mig som en ægte F1-kører, og jeg havde bare lyst til at dagen skulle fortsætte, fortalte Rossi.

Begynderheld?
Med den teknisk udfordrende bane i Valencia og nogle svære vindforhold på dagen, MotoGP-stjernen også lidt bekymret for sin kollegas tur på to hjul, men Rossi var imponeret over Hamiltons håndtering af YZF-M1-raceren, og den 6-dobbelte F1-verdensmester nød det i fulde drag.

Rossi og Hamilton kørte også nogle fælles omgange på to hjul, hvor F1-sjernen viste, at han ikke er helt ueffen på mc.

- Det var virkelig sejt at være ude på banen og kigge frem og se selveste Valentino køre foran mig på samme motorcykel – og lige så fedt at se en legende som ham i min F1-bil, fortalte Hamilton.

Selvom de var uden for deres rette element, lod begge kørere til at håndtere hinandens køretøjer på ret fin vis, hvilket du kan se i videoen herunder, hvor de også fortæller lidt om forskellen på to og fire hjul:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.