MC nyheder

Tillykke med de 100 år, Suzuki!

Denne måned er det 100 år siden, at en herre ved navn Michio Suzuki grundlagde en væv-fabrik. En fabrik der snart skiftede fokus til motorcykler og andre motoriserede køretøjer.

"Suzuki Loom Manufacturing Company" blev grundlagt 15. marts 1920 i det, der i dag er Hamamatsu, Japan. Suzuki havde produceret bomuldsvæve siden 1909, og fortsatte med det til 1952, hvor de lancerede deres første motoriserede tohjuler: "Power Free".

En totakters motor på 36 kubik i et cykelstel var opskriften, og det blev starten på en ny retning for Suzuki, der skiftede navn til Suzuki Motor Co., Ltd. i 1954 og helligede sig produktion af motorer, der foruden motorcykler kom til at omfatte biler, ATV'er, påhængsmotorer og meget andet.

Suzuki har været vidt omkring på de sidste 100 år.

Siden dengang har Suzuki opnået meget: Det internationale salgsgennembrud med T20-modellen i 60'erne, verdensmesterskaber på både vej og grus i 70'erne, nyskabende modeller i form af Katana og Hayabusa i hhv. 80'erne og 90'erne, samt milepæle som 1.000.000 solgte GSX-R-modeller i det nye årtusind.

Et stort tillykke til Suzuki skal lyde herfra, og du kan fejre mærket med et kig tilbage gennem historien på linket her.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.