Verdens største bokser

  • BMW Big Boxer R18 MCTC (1).jpg
  • BMW Big Boxer R18 MCTC (2).jpg
  • BMW Big Boxer R18 MCTC (4).jpg
  • BMW Big Boxer R18 MCTC (6).jpg
  • BMW Big Boxer R18 MCTC (3).jpg
  • BMW Big Boxer R18 MCTC (5).jpg

Der er efterhånden ingen hemmelighed, at BMW arbejder på en ny enorm boksermotor – og nu har tyskerne løftet sløret for de fleste specifikationer!

Vi har skrevet om BMW's kommende "R18" cruiser-model, og dens enorme bokserhjerte, i flere omgange her på mctc.dk. Indtil nu har vi dog kun vidst, at der var tale om en luft-/oliekølet boksermotor med to cylindre på omkring 1.800 kubikcentimeter 

Mød "Big Boxer"
Nu har BMW dog løftet sløret for næsten alle detaljer om den store motor, der er logisk navngivet "Big Boxer". Med en slagvolumen på 1.802 kubikcentimeter (boring/slaglængde er 107,1 mm/100 mm) er Big Boxer i følge BMW den største boksermotor, der nogensinde er brugt i en serieproduceret motorcykel.

"Big Boxer" har luft-/oliekøling, tørkobling og stødstangsaktiverede ventiler som i de go'e gamle dage.

Med stor slagvolumen følger stort moment, for boksermotoren leverer hele 158 Nm allerede fra 3.000 o/min, og BMW lover, at der er mere end 150 Nm til rådighed i spektret fra 2.000 til 4.000 o/min. Effekten er mindre imponerende 91 hestekræfter ved 4.750 o/min, især når man har in mente, at motor inklusive gearkasse og indsugning vejer velvoksne 110,8 kilo.

To cruisere på vej
Bokserens præstationer ligger dog alligevel klods op og ned ad specifikationerne for Harley-Davidsons Milwaukee-Eight 114 V2-motor, som den nok også kommer til at kæmpe direkte mod om kunderne på det store amerikanske marked.

På EICMA-udstillingen præsenterede BMW den anden konceptmodel til at benytte boksermotoren: R 18 /2.

Den nye boksermotor er nemlig skabt til et par nye store cruisermodeller, der traditionelt er populære "over there". Indtil videre er der kun tale kom konceptmodeller, men den nøgne og klassisk udseende R 18 samt mere moderne R 18 /2 med bikinikåbe forventes at være tæt på produktion.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit medlemsnummer nedenfor og tryk ”nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.