MC underholdning

Video: Pensionist fyrer Panigale V4 af på Nürburgring

Du finder ikke bedre bevis for devisen "alder er bare et tal" end denne 72-årige vovehals! Og bare lige til info, så viser speedometret altså hastigheden i mph...

Den tyske racerbane Nürburgring kaldes ikke "Det Grønne Helvede" uden grund, og der er ikke blevet kørt racerløb på motorcykel på de 20,8 kilometer ujævn asfalt siden 1994. Derfor er den officielt hurtigste to-hjulede omgangstid stadig Helmut Dähnes runde fra 1993 på en Honda RC30 VFR750R, der klarede banens fulde længde på 7 minutter, 49 sekunder og 71 milisekunder.

Men en lille biting som et komplet forbud mod rekordforsøg på motorcykel standser naturligvis ikke alle, og siden 1990'erne er folk i stedet begyndt at bruge "Bridge to Gantry" (BTG)-delen af banen som målestok. Denne del af banen løber (som det ligger i navnet) fra broen ved Antoniusbuche til Audi-buen på starten af Döttinger Höhe, og den skærer dermed den del af langsiden af, hvor man skal sætte farten ned og kan køre ind til pitten, når banen er åben for "turister".

Det er denne unavngivne herre på 72 år, der eftersigende kører Ducatien i videoen.

Derfor BTG-delen af Nürburgring cirka 800 meter kortere end den fulde Nordschleife, men til gengæld skal kørerne jo så kæmpe sig igennem al den trafik, der findes på de 20 km, når banen er åben for turister, hvilket er eneste mulighed for at sætte en uofficielt omgangstid. Indtil videre er den hurtigste BTG-tid på motorcykel, som vi kender til, briten Andy Carliles 7:10, som han klarede på en Yamaha R1 i 2012. Og nu er der så eftersigende en pensionist, der har gjort det på 7:30...

Den 72-årige forbliver unavngiven, men den Ducati V4 Panigale han kører på, tilhører hans søn, og hele køreturen er resultatet af et genoptræningsforløb, efter den ældre herre i 2015 fik et hjerteanfald, der kostede ham en hjerneskade, to uger i koma, samt 10 minutter hvor han var erklæret klinisk død. Motivationen for at træne sig tilbage til livet var, at han kunne komme ud at køre motorcykel igen en sidste gang. Og dette er hans første og sidste tur efter ulykken, hvor man virkelig må sige, at han får vredet alt det ud af oplevelsen, han kan!

Se selv med her:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.