MCTC søger instruktører

MCTC søger instruktører til motorcykelkørekurser, hvor indholdet er køretekniske øvelser med vægt på de basale principper for kørsel på motorcykel.

MCTC har siden 2013 udbudt køretekniske kørekurser, hvor medlemmer kan prøve kræfter med grundlæggende øvelser. Kurserne henvender sig både til rutinerede som nye motorcyklister, og i de seneste år har MCTC mærket en øget interesse for kurserne. Denne øgede efterspørgsel betyder, at vi nu søger frivillige, som gerne vil være instruktører på kørekurserne.

For at blive instruktør på MCTC’s kørekurser kræves kørekort til motorcykel, egen motorcykel, at man er god til at køre motorcykel, og at man har almen viden om forhold og betingelser for at køre motorcykel. Man skal samtidig have lyst til at undervise samt udvise holdninger, der er forenelige med MCTC’s politik.

Sådan foregår processen
Kandidater bliver udvalgt af MCTC, og forud for deltagelse på MCTC’s instruktøruddannelse skal man bestå et teoretisk og et praktisk modul. Den teoretiske del gennemføres som et web-baseret modul, mens den praktiske del består af gennemkørsel af øvelser på egen motorcykel, der kræves for at bestå prøven til kørekort kategori A. Den web-baserede del forventes gennemført januar og februar 2024.

Udvælgelsen af kandidater sker dels på baggrund af de opnåede resultater på de to moduler, dels på baggrund af geografiske forhold. MCTC’s kørekurser udbydes primært i april og maj måned over hele landet, og instruktørerne ønskes fordelt således,
at alle landsdele får deres egen instruktør.

Når web-modulet er gennemført med et tilfredsstillende resultat, bliver de udvalgte inviteret på et køreinstruktørkursus, som foregår en weekend i det tidlige forår 2024 på MC Touring Camp, Djursland.

På instruktøruddannelsen undervises i teoretisk stof – herunder pædagogiske retningslinjer – og der gennemføres forskellige praktiske øvelser og trænes færdigheder på mc, ligesom der er et modul omhandlende MCTC’s holdninger.

MCTC forventer, at der vil være behov for, at hver instruktør udbyder 2-3 kurser årligt. Umiddelbart efter bestået instruktørkursus, skal man være parat til at gennemføre kurser i sit eget område.

Send din ansøgning
Hvis det kunne være noget for dig at blive MCTC-køreinstruktør, skal du sende din ansøgning på mail til lms@mctc.dk, hvor du skriver lidt om dig selv, din baggrund, din motorcykel-interesse og om dine erfaringer som chauffør på motorcykel. Skriv også gerne, hvorfor du mener du vil være et godt valg som instruktør.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.