Mc-transport

Problemer med mc-transport i Tyskland

 

 

 

Flere motorcykel-entusiaster har haft uheldige møder med tysk politi, når de har transporteret deres mc’er igennem nabolandet.

 
På vej igennem Tyskland med campingvognen/anhænger spændt bag på en varebil har flere oplevet at blive standset af det tyske politi – da tyskerne har kørselsforbud for større køretøjer om søndagen.

De uheldige er derefter blevet ledsaget til den nærmeste politistation - har fået en bøde og efterfølgende et kørselsforbud indtil kl. 22.00 søndag aften.

Tysk politi oplyser følgende:
-       Lukket varebil uden anhænger: Ingen begrænsninger.
-       Lukket varebil med anhænger/camp.: Kørselsforbud fra lørdag kl. 24.00 til søndag aften kl. 22.00.
-       Forbuddet er udvidet i månederne juli, august og september. Forbuddet gælder i denne periode fra fredag aften kl. 24.00 til søndag kl. 22.00 (ferietid i Tyskland). Forbuddet gælder på motorvej og motortrafikvej – ikke det øvrige vejnet.
 
I øvrigt gælder det, at hvis bilen fremstår som eller ligner en lastbil (LKW), så er der kørselsforbud (også uden anhænger), selv om bilen i Danmark er registreret som varebil.
 
En varebil med ruder og åbent varerum (f.eks. VW Transporter Allrounder) falder ikke ind under reglerne, og desuden siger erfaringen, at nogle tyske delstater håndhæver reglerne mere end andre.
 
 
 

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.