MCTC kørekurser

Her finder du information om indhold, dato for afholdelse og adresser for MC Touring Clubs kørekurser, der er udviklet specifikt til medlemmer af MCTC og afholdes over hele landet.

2020 bliver der for 7. år afviklet kørekurser forskellige steder i landet. MCTC’s kurser henvender sig til dig, der ønsker at få opfrisket de elementære kørefærdigheder. For eksempel ved sæsonstart eller ved køb af en ny/anden motorcykel, man gerne vil lære at kende. En anden grund kan være man synes det er sjovt at lege med sin motorcykel, eller ganske enkelt fordi man synes, man trænger til at få “banket noget rust af”. Uanset hvilket motiv du har for at være med, vil kurset være noget for dig, idet øvelsernes sværhedsgrad altid tilpasses den enkelte deltager.

Kurset er et non-profit kursus, fortrinsvis for MCTC-medlemmer. Kurserne afvikles forskellige steder, typisk på en plads ved en virksomhed eller lignende, som støtter op om MCTC-kurserne. Husk at få ”tisset af” inden du møder op, da der ikke altid vil være adgang til toilet. Det er en god idé at medbringe fornødenheder til eget brug, vand, frugt og lignende.


Formål
Formålet med kurset er at genopfriske og opøve motorcyklisters færdigheder, så han/hun føler sig sikker på sin kørsel i trafikken og derved højner sikkerheden for sig selv og andre trafikanter.


Mål
Målet med kurserne er at motorcyklisten får øvet egne færdigheder og kommer op på minimum det niveau, som har været hans/hendes hidtil bedste. Endvidere er det målet, at han/hun får øget selvtillid i håndtering af motorcyklen, således kursisten optræder mere sikker i trafikken og derved højner færdselssikkerheden.


Indhold
Kurserne er manøvrekurser, og al kørsel foregår ved moderat tempo. Øvelserne er opdelt i afsnit. Der undervises i korrekt siddestilling, der øves bl.a. kørsel i større og mindre cirkler, indenfor eller omkring kegler. Standsning, igangsætning og slalomkørsel med varierende hastigheder. Bremseøvelser ved forskellige hastigheder, med forhjul – og baghjul alene, samt med begge bremser samtidig. (Jo, vi ved der findes motorcykler med integralbremser, hvor dette ikke er muligt!)


Det med småt
Kurserne er af 2 timers varighed. Øvelsernes sværhedsgrad tilpasses altid den enkelte elev. Der er maksimum 8 pladser pr. hold. Den enkelte instruktør fastsætter selv minimum antal kursister for at oprette et kursus. Prisen for et kursus er: MCTC-medlemmer 250 kr. Ikke-medlemmer 350 kr.


Tilmelding
Tilmelding til de enkelte kurser, sker direkte til instruktørerne. Se kontaktinformationer under det enkelte kursus.

I øvrigt
Ønskes yderligere oplysninger, andre datoer og/eller tider, så kontakt de enkelte instruktører. Vi er her for dig og vil gerne rette os ind efter dine ønsker.

Følg instruktørerne på Facebook-siden MCTC Kørekurser.

Åbne kurser kan du se herunder:

Er I en gruppe, så kontakt selv nedenstående instruktører for at få oprettet et kursus.

Har I andre spørgsmål så kontakt Carsten Bjarnov, som er koordinator for gruppen via mail c_bjarnov@hotmail.com - Tlf 61783590 eller på Mckurser@hotmail.com

Vi søger også løbende nye instruktører, så er du interesseret så kontakt Carsten.

Der arbejdes på nye datoer til 2020 og denne her side vil løbende blive opdateret. Har du ønsker til et kursus, så kontakt din nærmeste instruktør.

 

Sjælland

Kontakt Peter ang. kurser på Sjælland - tlf.:20233090

 

Fyn

v/Finn Hou Kastrupsen

Sted: Ved Burger King, Delfinvej, 5800 Nyborg
min 5 max 8 deltagere pr. hold

Er I flere, så kontakt Finn og aftal en kursus dag med ham.


Tilmelding til finn.hou1@gmail.com eller tlf. 2713 6229

 

Gråsten, Sønderjylland.

 

v/ Per Jensen kontakt: vespaper@gmail.com, tlf.: 2628 3090

Ulsnæs 34,  6300 Gråsten


Grindsted

 

v/Niels Nørlinger
Sted: Vibes Alle 11, 7200 Grindsted

Tilmelding til Niels: mail@gbks.dk eller tlf. 4045 5520

 

 

Horsens

 

I Horsens foregår det på lukket område, så er du ved at tage kørekort, så har du mulighed for også at deltage på vores kurser.
V/Carsten Bjarnov Tilmelding til Mckurser@hotmail.com eller tlf. 6178 3590
Sted: Applus, Sverigesvej 15, 8700 Horsens

Der komme løbende nye kurser i Horsens kurset kan udvides med opsætning af mc.


Lystrup/Århus

 

v/Henrik Hansen Tilmelding til hhlummer@gmail.com eller tlf. 2012 9594

Sted: Geberit, Lægårdsvej 26, 8520 Lystrup


Varde

v/ Peter Kr. Riber

Sted: Carstens MC, Jeppe Skovgårdsvej 13, 6800 Varde.
Tilmelding til Peter Kr. Riber, tlf. 2023 3090 eller mail: R1200GS@live.dk 

 

 

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.